Полиция проверява таксиметровата фирма, свързвана с Митьо Очите

OFFNews - Бургас 18 юли 2016 в 15:19 2979 1

Снимка gramofona.com

Таксиметровата компания в „Слънчев бряг“, която е свързвана с Димитър Желязков - Митьо Очите, се проверява от полицията. Това каза в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов:

„Текат определени действия на правоприлагащите органи, свързани с констатирани конкрени нарушения, като не бих изключил и документиране на определено престъпление“, каза Костов.

Той отказа да влезе в подробности. Burgasinfo.com информира, че таксиметровите коли, които се водят на името на дъщерята на Желязков, са докарани с репатрираща машина пред районното управление в Несебър.

Главният прокурор Сотир Цацаров също призна, че се извършват действия, но призова те да не се изпреварват. Относно случая с престрелката в „Слънчев бряг“ и двете групи, които са участвали в него, Цацаров каза:

Не искайте от главния прокурор да изрази мнение по всяко висящо дело. Едно е да нямаш противоправно поведение, когато влизаш в едно заведение. Съвсем друго е да нямаш противоправно поведение въобще. В конкретния случай, едва ли някой от участниците в тази сага, може да се похвали с противоправно поведение въобще. Мисля че, ако трябва да ги подредим от една или друга страна, всички ще застанат от една страна. Това е тази, към която законът не е приятелски настроен“, добави Цацаров.

Относно следователя Иван Христов, който бе отзован от „Слънчев бряг“ и в последствие ВСС го освободи, Цацаров добави, че той обвинен в използване на служебно положение за противозаконно придобиване на облаги. Възможно е да има и друго обвинение спрямо него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови