Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Подкупът за Иванчева в банкноти по 100 и 500 евро, СРС записало как обвиняемите обсъждат валутата

Кметицата на Младост: Искам незабавно да бъда освободена, ние сме борци!

OFFNews 26 април 2018 в 19:32 24145 3

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Искам незабавно да бъда освободена, не съм искала и не съм взимала подкуп, няма опасност да се укрием, известни сме, няма да избягаме и да се откажем, ние сме борци.

Това заяви кметицата на Младост Десислава Иванчева в съдебната зала на Апелативния специализиран наказателен съд, който я остави окончателно за постоянно в ареста. С най-тежката мярка за неотклонение остават и обвинените за помагачи на Иванчева - заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на софийския район Петко Дюлгеров, сочен за посредник при даването и взимането на подкупа. 

Съдебният състав с председател Даниела Росинова, която е и шеф на АСнС и членове Веселина Вълева и Магдалена Лазарова приеха, че има обосновано предположение тримата да са извършили престъплението и опасност да извършат друго. 

От доказателствата по делото - 8 тома от които СРС и 3 тома явни доказателства, стана ясно, че Иванчева е поискала неофцално от свой подчинен да изчисли площта на сградите, които Александър Ваклин - бизнесменът, подал сигнала срещу Иванчева и осигурил 70 000 евро за подкупа, иска да строи в Младост. Според обвинението кметицата е поискала в крайна сметка по 20 евро на квадрат. 

Банкнотите са били по 100 и по 500 евро, научи OFFNews от защитници на обвиняемите. 

Преписката на Ваклин е преседяла месеци в кабинета на Иванчева, от разпита на нейни подчинени станало ясно още, че тя е изискана специално от кметицата и прибрана в кабинета й. 

Със СРС са документирани срещи между тримата обвиняеми, на кото те са обсъждали как да се действа с Ваклин, какъв да е размерът на сумата, която да даде, за да му се реши проблема, какъв да е вида на валутата, по какъв начин да им бъде предадена, каза в съдебната зала прокурор Илиян Рангелов. Поставили сме го на колене, няма да пусна преписката, докато не плати, заявила Иванчева. 

На практика тя се е опитала да изпълни това свое обещание, като в деня на ареста си и след получаването на подкупа е звъннала на секретарката си Маргарита Стоянова да пусне обявлението на Ваклин. това е разказала самата Стоянова на разследващите, стана ясно от думите на Рангелов. 

След заседанието той потвърди информация, че първоначално е имало задържан и четвърти човек, на когото обаче не са повдигнати обвинения и е бил освободен. Мъжът е близък на Иванчева, но не присъства на заседанието днес. 

В съдебната зала беше нейната майка, както и съпругът на Биляна Петрова. Защитниците й поискаха тя да бъде освободена, за да се грижи за 17-годишната си дъщеря, която не иска да излиза от дома си и да ходи на училище. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

3

Azarael

04.05 2018 в 12:11

Голямата трагедия на Иванчева е че "Златното пиле" на късмета по погрешка е кацнало на нейното рамо и е заварило на този висок
обществен пост . . .неподготвена !?
Защото освен в този живот макар и да имаш невероятен късмет,
за да го реализираш и осребриш на практика, ще ти трябва
също и . . .сиво вещество !

6145

2

kokoten

27.04 2018 в 17:36

...фризьорка,таксиджия,с една дума съвременен българин,само че,тая му е намерила колая и вместо да търка билетчета е решила да забогатее бързо и качествено,...ама фризьорка,няма мозък

23293

1

Стефан

26.04 2018 в 20:53

Ми, за мене работата се изясни.
Фризьорката цял живот е живяла в сериали, и е решила че е време да врътне свой, и на живо. Не се е сетила само, че онова е душевен онанизъм за дебили, пък животът си е живот. И понякога за самодейност бият.
 
X

Да помогнем на украинските деца!