Обвинителният акт за КТБ е 15 000 страници, внасят го до 20 юли

OFFNews - Бургас 10 юли 2017 в 13:26 8876 4

Сотир Цацаров

Своеобразен рекорд за българския наказателен процес ще е обвинителният акт за източването на КТБ, коментира в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров. Той ще бъде внесен до 20 юли, обемът му е 15 000 страници, срещу 19 обвиняеми, добави той.

Относно втората разсекретена стенограма, Цацаров коментира, че няма изненада за него, тъй като е бил на място и повтори:

Една голяма пирамида, която е била подхранвана финансово, която е била подхранвана лично и която, в крайна сметка, е служила и за определени политически цели“, добави главният прокурор.

През тази седмица ще бъдат повдигнати и обвинения на депутатите, отказали се от своя имунитет – Веселин Марешки и двамата му съпартийци, както и на Манол Генов.

В Бургас Сотир Цацаров коментира и продължаващата ескалация на еттическо напрежение в страната, но бе категоричен, че за него, то не е етническо, а удобно може да се представи като такова. Той поясни, че това е резултат от дълго насаждано, толерирано и подклаждано съзнание за пълна безнаказаност. И посочи, че то продължава в тези градове и села, с ромски махали, където се толерира незаконното строителство, а на нарушенията на обществения ред се гледа по-снизходително. Генезисът е друг, посочи Сотир Цацаров.

Парите, които са изхарчени за интеграция на ромското население, очевидно са били изразходени само за интеграция на хората, които са ги изразходвали“, смята главниятпрокурор.

Цацаров подчерта, че ромското население в тези квартали е важно и необходимо, когато се задават избори и политическият маркетинг трябва да спре. Направи и паралел с депутата Манол Генов, който се отказа от имунитета си, че част от доказателствата срещу него са свързани с купуване на гласове от ромската махала. Цацаров добави, че според него няма етнически конфликт, а такъв между беззаконието и хората, които спазват закона. Той допълни, че хора от тези квартали могат и лесно да бъдат използвани за радикализация, като посочи, че единият от задържаните в Асеновград, по негов спомен, е подсъдим и за едно от делата за радикален ислям. Законът трябва да е еднакъв и да важи за всички, подчерта Цацаров и направи паралел с несебърлията, обвинен за нападение над незрящи туристи в морския град:

Оказва се, че глаукомата, като едно от заболяванията, не е пречка да шофираш в центъра на Несебър. Глаукомата не е пречка да посегнеш на незрящи хора. Глаукомата не е пречка да се държиш по точно най-безобразния начин“, добави главният прокурор, визирайки едно от заболяванията, които бяха посочени от адвокатите на младия мъж, с което се искаше по-лека мярка за неотклонение.

Глаукомата се оказва пречка да посетиш ареста и именно от това се подклажда съзнание за безнаказаност, каза Цацаров и допълни, че за подобни случаи – за шведа, ритнал камериерка, за руснаците – нападнали полицаи, за ромите – били друг служител на реда, трябва да се налага постоянен арест. Според главния прокурор, обаче, при подобни случаи, обвиняемите услужливо се сдобивали с медицински документи, които да удостоверяват влошено здраве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

4

Jinx

10.07 2017 в 19:14

Айде да видим от тия 15000 страници дали има поне една, която да вкара Цецо фараона в затвора...

7568

2

Tabadatko

10.07 2017 в 14:11

Това изречение! - „Парите, които са изхарчени за интеграция на ромското население, очевидно са били изразходени само за интеграция на хората, които са ги изразходвали“

"Направи и паралел с депутата Манол Генов, който се отказа от имунитета си, че част от доказателствата срещу него са свързани с купуване на гласове от ромската махала." При това разследване няма проблем, да дава отчет. Също и не му допада презумпцията за невинност, затова такива принципи не спазва. Ех, дебел думуз. Няма ли как ти и Слави да се сбиете и да се раните смъртно един друг. Ще стане истинско ШОУЪ!