Нова серия унищожени документи по случая "КТБ" показа "Протестна мрежа"

OFFNews Последна промяна на 07 март 2016 в 10:25 7292 7

Нова серия унищожени документи по случая

Нова серия унищожени документи по случая "КТБ" показа "Протестна мрежа". На сайта си организацията публикува сканирани оригинални документи, които са "спасени", макар и на части.

"От имейла, по който получихме първите снимки на спасените документи, получихме и първите сканирани части от тях", съобщават от "Протестна мрежа". От там поясняват, че изпращачът предпочита да остане анонимен, но той уточнил, че се работи по сглобяването на тези, унищожени със шредер.

"Така скоро ще стане ясно какво е било унищожавано през уикенда след разкритията на следовател Бойко Атанасов, че в следствието има “шпиц команди”, които работят по дела с политическо значение под ръководството на главния прокурор. Дни след това бТВ показа препълнен контейнер с изхвърлени документи – резултат от “извънредна работа” през уикенда", съобщават от организацията.

От там уточняват, че сред документите има и такива, които са оригинални с подписите на следователи с имена Цеков, Вълчов и Станоев. Има и множество документи с неунищожени лични данни, което е грубо нарушение на всички правила за опазването им.

В изцяло запазен изхвърлен документ има описи на приложени документи и други материали (флашки, дискове и т.н.) по делото КТБ, за което Цацаров отрече да е изхвърляна каквато и да е документация.

Любопитен документ е разпечатка от обявен конкурс за атестация на прокурори и следователи с ръчно нанесени бройки до всяка позиция.

Преди две седмици главният прокурор Сотир Цацаров разпореди спешна проверка, след като следователят Бойко Атанасов от Столичната следствена служба показа контейнер с нарязани документи по разследването. Тогава той намекна, че е започнало унищожаване на доказателства, след като обяви, че в службата действа шпицкоманда, която изнудва разследвани. 

"Няма нито едно унищожено доказателство. Да се твърди подобно нещо значи да се твърди, че има престъпление, а това е унизително", контрира на среща със следователи главният прокурор Сотир Цацаров. Той обясни, че в контейнера са хвърляни копия, а оригиналите били в съда. Копията били направени по време на извънреден труд, положен от деловодители, които подреждали документи на 19 февруари. Два дни по-късно били нарязани на машина, а на следващата сутрин изхвърлени от чистачката.

Днес Етичната комисия при ВСС ще изслуша следовател Атанасов по случая с т.нар. "шпицкоманди". В тази връзка 26 прокурори и следователи от Софийска градска прокуратура (СГП) поискаха също да бъдат изслушани, които определиха твърденията на колегата им като "неверни". "Ние не сме, а и не смятаме да ставаме лица със садистични наклонности, криминални престъпници и убийци", казват в писмото прокурорите и следователите, като преди това дават определение на "шпицкоманда" от Уикипедия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.03 2016 в 08:27

Мога да подложа на съмнение мнението на колежката Pedalska mrega защото в момента не се сещам за някой от Протестна мрежа да има достъп до документите на следствието и прокуратурата... освен ако последните не ги хвърлят на улицата. Така, че колежката изказала това мнение може спокойно да се върне на Централна гара да прави свирки по петдесет стотинки за да събира за химиотерапията си.

07.03 2016 в 16:46

Национални герои превърнали се в национални предатели за жълти стотинки!

07.03 2016 в 12:51

без коментар
https://frognews.bg/news_108076/Mejdunarodna-afera!-Podstavena-firma-pishe-doklada-za-KTB!/

07.03 2016 в 12:41

А дали протестна мрежа не са унищожавали документите? Като ги знаем какви чудеса правят за някой друг долар.

07.03 2016 в 11:43

Мааааалийййй, тия са се омазали до ушите и малко нагоре! За такива неща в една нормална държава ще хвърчат глави, и то на най-високи места, а у нас май ще го отнесе я някоя секретарка, я леля Пена хигиенистката. Ако, разбира се, изобщо някой го отнесе, де...

07.03 2016 в 11:32

Ама че скука!!

07.03 2016 в 11:18

Паниката с унищожението на документи от КТБ,е във връзка с избор на фалшива компания Аликс Партнърс( копие на оригиналната английска компания, и най-вероятно създадена от Д.Пеевски и сие)
http://www.novinitednes.net/f/news/Frognews.bg/Последни/Международна-афера--Подстав на-фирма-пише-доклада-за-КТБ-