Не са унищожени доказателства за аферата "КТБ", твърди Цацаров

OFFNews 23 февруари 2016 в 18:14 4712 3

Няма унищожени доказателства от разследването за КТБ. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод откритите документи в контейнери за боклук пред сградата на Следствието в София, сред които и такива за КТБ. 

Документите бяха показани от следователя Бойко Атанасов, който преди това обяви, че „шпиц-команда“ от 5-6 следователи в следствието се занимава с делата за политическа корупция и престъпления по високите етажи на властта и се отчита лично на главния прокурор Сотир Цацаров. 

След обвиненията Цацаров поиска ВСС да направи проверка, а самият той отиде в Столичното следствие, където се срещна със следователи. Срещата продължи повече от два часа. 

Разпоредих на градския прокурор незабавно да бъде извършена проверка за обвиненията за откритите документи. В 8.30 ч. негови заместници са извършили тази проверка. Категорично е становището от проверката, че на шредер са рязани работни копия на протоколи. Няма нито едно унищожено доказателство, посочи Цацаров след края на срещата.

Цацаров определи изхвърлянето на нарязаните документи като "пълна глупост" и "безхаберие".

В случая е допусната доста тежка организационна небрежност, за която отговорният ще си понесе последствията, категоричен е главният прокурор. 

Той отрече и твърденията за съществуването на „шпиц-команда”, която разследва знакови дела, и намекна, че преди Бойко Атанасов изразът "шпиц-команда" в прокуратурата е използвал Цветан Василев в интервю.

На срещата присъствал и Атанасов, който обявил, че стои зад твърденията си. Според Цацаров обаче колегите на Бойко Атанасов не са го подкрепили. 

Не останах с впечатлението, ако мога да се изразя по възможно най-деликатния начин, че колегите на следовател Атанасов подкрепят основните тези, които той изрази, посочи той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!