Quantcast

"Не искам да живея в мутренска държава"

Шествие в подкрепа на съдебната реформа и борбата с корупцията се проведе в София

OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2016 в 15:55 17338 17

1/1

Снимка Сергей Антонов

Дълбока реформа на прокуратурата и създаването на фигурата на независим заместник-главен прокурор за борба с корупцията поискаха участниците в "Шествие за правосъдие”. То беше организирано от инициативата "Правосъдие за всеки". Сред участниците в шествието, което тръгна от столичната Съдебна палата, беше и бившият правосъден министър Христо Иванов.

Има по принцип в живота две позиции: едната е да гледаме кое е възможно и кое е невъзможно, да не се отказваме, а другата - да опитаме да го направим. Хората са тук, мислите ли, че преди година, година и половина това беше възможно. Има много неща, които бяха невъзможни преди година и половина, които започнаха да се случват. Малко с определени жертви и трудности, напред, назад и т.н., но нещата се променят, пластовете се разместват, това е видно, обществени поръчки се отменят. Това, което е различно и очевидно, е промяната в общественото мнение, очевидно промяна в ключови обществени групи в самата съдебна власт, промяна в търпимостта на нашите европейски партньори. Дори и парламент сега да подвие опашка и да не посмее отново да погледне този проблем, рано или късно тази реформа ще се случи, заяви Иванов, цитиран от БНР.

Ексминистърът беше посрещнат пред Съдебната палата в София с аплодисменти. Близо 500 души се включиха в шествието. Сред тях бяха и депутатът от ГЕРБ Методи Андреев и следователят Бойко Атанасов.  

Идеите на "Правосъдие за всеки", които са описани в седем точки, се намират и в парламента във вид на гражданска инициатива, по която след време депутатите трябва да се произнесат.

Активистите призовават и гражданите да ги подкрепят в настояването за дълбока съдебна реформа, чрез отварянето отново на Конституцията. В очакване на гражданите да дадат подкрепата си, тук звучи словото на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов от отбелязването на 135-годишнината от създаването на съда, станало известно със своята реплика - да кажем "не" на страха.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2016 в 00:42

Георги Близнаков и Александър Гечев имат криминално минало

как тия неща

работят като охранители ?

кой ги е наел ? трудов договор ?

как тия неща имат разрешителни за оръжия ?!?!?

каква е тарифата на "колегите" им от КОС ?!?!?!?

28.02 2016 в 00:17

магистрален бандит е премиера

магистрален бандит ще съм и аз

в държавата на магистралните бандити

пари от наркотици, сводници, трафик и контрабанда

се изпират през казина, заложни къщи, лотарии и чейндж бюра

и се плаща на адвокати и гнили ябълки-съдии

27.02 2016 в 19:15

Вие си избрахте тиквоча, овчици.

27.02 2016 в 18:47

red, зависи кой го работи. Заложил съм предимно на български сортове като мискет и мавруд, с добавка от пино ноар, което се доказа като подходящо за нашите ширини. Виното е сериозен занаят.
Айде поздрав с нещо класно като за съдебни реформатори(солото на бай ти Herbie, red!): https://youtu.be/-2QBmBYvVfE

абе, това реформаторите Иран реформираха, разбираш ли, че тука що народ с една съдебна система ли няма да се оправим...

27.02 2016 в 18:07

Така е, обективен. Пълно е с патриоти, които душа дават, за съдебна система, за свобода, но не свойта душа, братя...

Днес прочетохме материали от много такива юнаци. Данчо Ментата поясни КОЙ не е олигарх, др. Борисов ни посочи пътя за прогрес - "санирайте бе, тъпунгери", Цв.Цв. ни разказа как от Герб ще извадят още по-нелепа президентска двойка от комбината Чехлю-Попова, Местан ни посочи новият път към евроантлантизма, разбира се, през Босфора, асенча генов, безуханова и компания излязоха от бетахаус, софия тек парк и плевнеливия бизнес парк, разходиха се по хубавото време и ни научиха на морал и право.

Радвам се, че има такива българани, както се радвам всеки път като разтворя "Бай Ганю".

27.02 2016 в 17:49

И в най-мрачните му години на несправедливост и подтисничество, българският народ е раждал, ражда и сега светли, непоколебими и достойни за майка България личности, които да му посочат изход към доброто !

27.02 2016 в 17:47

Black Bastard Builders - що за простотия?

27.02 2016 в 17:40

Преди месец партиите на статуквото приеха закон чрез който фалшифицирането на вота вече не е престъпление и не се наказва със затвор. Никой не гъкна!? Докато има парламентарни избори мутри и калинки ще ви държат в робство и апатия. Парламентът не е нужен, защото изборите са фалшиви и срещи суверена!

Нужен е обществен контрол, а не управление на "роби евнуси" както ги нарече Кънев. ЦЦветанов и ББорисов нямат акъл да научат един чужд език - охранител и физкултурник ли ще стабилизират държавата? Подигравка!

27.02 2016 в 16:44

'Най-голямата мутра' се върна на власт след протестите от 2013.

Nuff said.

27.02 2016 в 16:34

@чесън, много малко е лозето, бре;)..........

“.......... и депутатът от ГЕРБ Методи Андреев..“

Ами с този абзац мисля, че всичко е ясно за тези дето си ползват мозъка по предназначение......оставаше и Баце да е там....той нали скоро искаше да протестира против ....НЕГОВОТО правителство:)))))))))))))

Та в този ред на мисли бай чесън ще види такава “справедливост да възтържествува“, че свят ще му се завие.......а ние “комунделите“ само като видехме туй множество и направо се “разтреперехме„ ама от......смях...ИСКРЕН И СПОНТАНЕН....

Ако някой си мисли,че тези шепа добре платени охранени слуги на ЧУЖДИ НАМ(българите) интереси ще направят нещо значи е в дълбока заблуда, тези които в момента имитират нещо, участват активно в последния стадии за унищожението на българската нация и са облечени наравно с гробаджиите във властта.....“опозиционера“...рамазан не беше ли там, или той е зает да...“извива ръцете на боЕко“ ама там нейде.... дълбоко в ануса Тиквен.....

Липсва ми само снимка на новия ГОСПОДАР - диаманта Кохинор как приема парада.....ох разплаках се от умиление.....идилията щеше да е пълна......ама тя и Ивет-римуваща се правилно добре се ояде и вече не и се мъкне онзи ОГРОМНИЯ среден пръст дето сигур още и стой на терасата....а сега го забодаха на целокупния народец.....хак да му е на матрЯла....