Киро Киров шокиран от предсрочното освобождаване на "Наглите"

OFFNews 30 май 2017 в 09:55 10421 4

Снимка bTV

Киро Киров

Бизнесменът Киро Киров обяви, че е шокиран от предсрочното освобождаване от затвора на двама от членовете на престъпната група "Наглите". Киров е една от жертвите на групировката, която го отвлече срещу откуп от 1 милион лева през 2009 г.

Учуден съм и съм стресиран, че такова нещо може да се случи, смятам, че това е наглост, коментира той в интервю за bTV.

Вчера ден стана ясно, че двама души от групата за отвличания ще излязат на свобода предсрочно, като наказанията им ще бъдат значително намалени заради примерно поведение. Това са Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца. Те са поискали от съда да излязат предсрочно, а молбите им са били одобрени. Решението обаче трябва да бъде потвърдено от Апелативния съд в София в средата на следващия месец. 

Йожи получи 18 г. затвор, но заради положен труд е успял да намали с повече от 1/2 наказанието си. Гребеца е с 10-годишна присъда. Към началото на май т.г. му остават още 1 г., 7 м. и 29 дни, които съдия Петър Стоицев му заменил с условна присъда на 5 май.

Kиро Киров смята, че въпреки положения труд сметките с намалените присъди не излизат и те са били намалени прекалено бързо. Според него вероятността осъдените да се превъзпитат е малка. По думите му "Наглите" разполагат с около 3,5 млн. лева според информация от медиите, като само от него те имат 1 милион. Тези пари не бяха намерени, допълни бизнесменът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

30.05 2017 в 15:34

От кво толкова се шашка Киров. Тука е така. По-добре някой, примерно некоя прокуратура, да се поинтересува имало ли е хартиени аргументи в полза на мутрите. Нещо малко от откраднатите пари. Кой е одобрил исканията за намаляване на присъдите? Кои са посредниците, демек адвокатите? Еба го у блатото наше.

Поздрав!

42249

1

Denis Rizanov

30.05 2017 в 11:00

Лозарските ножици са по 5лв на промоция в хипермаркета.