Запознайте се с краля на слушалките за видеосрещи - Poly Voyager Focus 2

OFFNews 23 юни 2022 в 10:00 16322 0

Voyager Focus 2 1

Снимка Voyager Focus 2

Voyager Focus 2

Допреди две години слушалките за конферентни срещи бяха изключително нишов продукт. Пандемията и все по-популярния модел за работа от вкъщи ги трансформира в необходимост за все повече хора. Причината е, че специализираните аксесоари могат да предоставят множество предимства, спрямо тези за гейминг или за музика, например и да осигурят по-голяма продуктивност на участниците в онлайн събития или работни срещи.

Конкретно, при слушалките за конферентни разговори, един от лидерите в сравнително високия клас е серията Voyager Focus 2 на Poly. Те ще ви осигурят безупречна работа в условия на дълга поредица от срещи, както и комфортно изживяване при слушане на музика в офиса или гейминг вкъщи. Слушалките са изцяло безжични и могат лесно да се свържат с вашия смартфон, лаптоп, настолен компютър или таблет. Като в зависимост от модела и обстановката могат да осигуряват връзка до 89 метра от устройството.

Дизайн и комплект

Poly Voyager Focus 2 разчита на класически дизайн – тънка и лека рамка, говорители с удобни меки „възглавнички“ и подвижен микрофон, който може да се вдига и сваля. Наушниците са удобни, изработени от memory пяна и мека кожа от външната страна за здравина и комфорт. Слушалките са с изчистен черен цвят и комбинират здрава пластмаса с метална рамка, с омекотена лента за глава, която осигурява по-стабилно фиксиране. Voyager Focus 2 са леки и компактни с тегло от 175 грама и стабилна цялостна изработка, която гарантира надеждно ползване за дълъг период от време.

Комплектът освен слушалките, включва някои екстри за по-лесно съхранение и работа с тях. Poly Voyager Focus 2 са изцяло безжични, без възможност за използване на кабелно свързване и затова към тях е включено зарядно устройство. То е компактно, сгъваемо и дублира ролята на поставка за слушалките. Ако сте го забравили или предпочитате да не се затрупвате с джаджи в движение, можете да ги заредите и чрез стандартен Micro USB кабел. Той също е включен в комплекта.

Получавате още USB Type A модем за Bluetooth връзка, с който да свържете лаптопа или компютъра си, ако той не разполага с такава опция. Последният аксесоар е компактна мека чантичка за по-лесно и безопасно съхранение на слушалките и целия комплект. В нея има и специално джобче за Bluetooth модема.

Управление и възможности


Моделите Poly Voyager Focus 2 имат кристален звук, въпреки компактния си размер. Независимо от факта, че слушалките са върху ухото (On Ear), а не го обгръщат напълно, като плътните On Ear варианти на пазара. Това не означава, че те не използват активно шумопотискане (ANC). Voyager Focus 2 са разработени с усъвършенствана хибридна технология, при която нивата на шум се регулира в три степени – силно, слабо и изключено, като осигуряват по-комфортни разговори.

Слушалките са създадени с идеята за разговори – телефонни, видео, конферентни. В дясната слушалка са разположени всички бутони за управление. В страничната рамка е слайдъра за включване, изключване и свързване, както и жака за зареждане. Пак там, но в горната част има втори слайдър, с който се регулират нивата на шумопотискане (ANC). На външния панел са разположени три бутона – два за управление на звука и трети централен. Последният е мултифункционален, с който може да се спира и пуска музика, да се приемат или автоматизират обаждания и др.

Серията Voyager Focus 2 предлага и модели сертифицирани от платформите Microsoft Teams и Zoom. Като моделите с Microsoft Teams разполагат с бутон и индикатор на Teams за известия като пропуснато гласово съобщение и започване на среща. Разполагането на всички контролери в дясната слушалка превръща Poly Voyager Focus 2 в лесен за употреба и то само с една ръка. Върху микрофона има малко червено бутонче, което служи за бързото му заглъхване. Той е снабден с допълнителна функция, с която с леко натискане и доразвъртане нагоре, може да се прехвърли от лявата страна. По този начин, слушалките могат да се обърнат (дясната става лява) и да се използват пълноценно и от левичари. 

Изцяло безжични, Poly Voyager Focus 2 имат батерия, която издържа около 19 часа работа. Това им осигурява около два стандартни работни дни живот без зареждане. Качеството на звука е наистина високо, като стават не само за разговори, но и за слушане на музика и за игри. Слушалките са лесни и приятни за употреба и изключително удобни за продължително носене и използване. Те са насочени основно към работа и разговори и предлагат отлично шумопотискане. Voyager Focus 2 са отличен избор за дълги конферентни срещи, като серията предлага модели с или без включена стойка (база), както и версия, сертифицирана от Microsoft Teams.

Друг аксесоар ориентиран към конферентни разговори е премиум серията спийкърфони Poly Sync Family. Тя осигурява качествен звук за различни работни срещи и слушане на музика в малки, средни и големи пространства. Разработени са с компактен дизайн и интуитивни функции, че чувате идеално останалите, както и те чуват вас, без странични шумове или ехо. Poly Sync са съвместими с най-популярните платформи за онлайн разговори и могат да се свързват безжично с неограничен брой устройства.

Poly Voyager Focus 2 и Poly Sync Family могат да бъдат закупени от digitalbox.bg – оторизиран представител на широка гама аудио и видеоконферентни устройства и техника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови