Quantcast

Нараства търсенето на специалисти за работа с аналитичния софтуер Tableau

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2019 в 15:07 1934 0

През последните години браншът на софтуера за анализ на данни процъфтява и специалистите в тази област стават едни от най-търсените в световен мащаб. Такива специфични ИТ кадри не се подготвят в нито един български университет. Те не са програмисти, а познанията им обхващат както технологичната сфера, така и бизнеса. Затова и компаниите от бранша вече си подготвят сами кадрите, които са им необходими в тази област.

За онези, които се интересуват от кариера в този сектор, е добре да се запознаят с някои от водещите BI (Business Intelligence) инструменти като софтуера Tableau. Системата за анализи вече седем поредни години е лидер при business intelligence системите според водещи консултантски компании. В тази връзка от екипа на българския представител на Tableau Тим ВИЖЪН България споделят три ключови причини да усвоим уменията за работа с този перспективен софтуер.

Силно търсене на Tableau специалисти у нас и в чужбина

Динамичното развитие на Tableau в последните години доведе до много силен интерес към него от страна на бизнеса и съответно до изразено високо търсене на специалисти, които да работят с решението. Tableau използват в своята дейност над 86 000 компании в цял свят, включително гиганти като Lufthansa, Pfizer, JPMorgan Chase, Honeywell, Lenovo, PepsiCo, Coca-Cola Bottling Company, Dell и много други.

И в България търсенето на Tableau специалисти расте. Редица предприятия у нас също използват системата и търсят подготвени кадри. Дори в летен месец като август, в кариерните сайтове могат да се намерят над 30 обяви, в които уменията за работа с аналитичното решение са сред основните изисквания или са ключово предимство за кандидатите. Затова не е пресилено да се твърди, че всеки специалист, овладял на ниво този софтуер, не би имал проблеми да си намери добре платена работа.

Лесен за усвояване интерфейс

Tableau има изключително богата и разнообразна функционалност, която е интегрирана в лесен за работа и удобен за потребителите интерфейс. Редица дейности, като например добавянето на Running Total (сума с натрупване), които в други решения изискват писане на формули или програмиране, тук са достъпни само с една команда, избирана от менюто.

Ето защо, ако имате желание да придобиете задълбочени умения за работа със софтуера за бизнес анализи, можете да постигнете целта си в относително кратки срокове.

Разбира се най-бързият начин за това, е като черпите от опита на Tableau експерт, който може да сподели с вас трикове и добри практики за работа и да отговори на всичките ви въпроси. Или направо да станете такъв. Над 100 курсисти са завършили практическите обучения на Тим ВИЖЪН България и са усвоили умения как да използват Tableau по най-успешния начин в своята работа.

Универсално приложение

Tableau е универсално средство за обработка на данни не само, защото дава възможност за свързване към стотици различни източници на данни, но и защото намира приложение в почти всички отдели на компанията. Системата намира приложение в редица области, най-активно в сферата на продажбите, маркетинга и финансите.

С Tableau търговските мениджъри могат с един поглед да обхванат и анализират продажбите по отделни търговци, райони, периоди, продукти и много други параметри. Така те не само веднага могат да забележат когато продажбите не вървят по план, а и бързо да разберат каква е причината.

Маркетинговите специалисти, от своя страна, могат да следят информацията от избран от тях микс от канали, като представяне на кампании в социалните мрежи, посещения и конверсии от сайтовете, клиентска информация и много други.

Приложенията на Tableau в сферата на финансовите анализи са почти безкрайни. С този софтуер можем да следим и прогнозираме парични потоци, да анализираме приходи, незабавно да забележим тенденции или частни случаи при разходите и много други неща.

Специалистите от тези и много други отделите могат да се възползват от Tableau, за да използват силата на данните в ежедневната си работа. И съответно всеки човек, който се обучи за работа с този аналитичен софтуер, може след това да си избира измежду разнообразни работни позиции в множество различни области.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !