Най-добрите доставчици на домейни: Сравнение

OFFNews 08 март 2021 в 13:22 9976 0

Сега е почти толкова важно да изберете правилния доставчик на домейн, колкото е и да намерите смислено, подходящо име на уебсайт. Като алтернатива на .org или .com, съвременните решения като .bio или .club разкриха цял нов набор от възможности за операторите на уебсайтове да персонализират своя уебсайт. Домейните от първо ниво се администрират от регистри с различни функции, докато доставчиците на домейни предлагат домейните на клиентите. Нека разгледаме по-подробно най-добрите доставчици на домейни в САЩ.

Таблично сравнение на най-добрите доставчици на домейни

Изборът на доставчик на домейн и име на домейн може да бъде трудна задача. Тази таблица ще помогне за разбиването на разликите и ще осигури цялостно сравнение на най-добрите доставчици на домейни в САЩ:


IONOS

IONOS са основани в Германия през 1988 г. Те са едни от най-добрите доставчици на домейни в САЩ, предлагащи конкурентни пакети с широка гама от функции. Услугите им за домейн включват безплатен професионален имейл адрес, достъп до до 10 000 допълнителни поддомейна (безспорно най-предлаганите от който и да е от посочените доставчици) и частна регистрация, ICANN акредитация и Wildcard SSL, включени безплатно като стандарт, като гаранция, че Вашият уебсайт е възможно най-безопасен, с модерна технология за криптиране.

Освен това, услугата на IONOS е проектирана да бъде възможно най-лесна за използване от потребителя. IONOS има функция за търсене на име на домейн, която гарантира, че Вашият уебсайт ще има уникално име, и може да предостави съвети за избор на подходящ адрес. Настройката е лесна, благодарение на активирането с едно щракване и интегриране на Вашия домейн с всеки имейл или профил в социални медии. Черешката на тортата е първокласния им екип за професионална поддръжка, който е на разположение 24 часа, 7 дни в седмицата, за да Ви помогне, ако имате нужда от съвет. Екипът за поддръжка е съставен от експерти, предлагащи услуга за обратно обаждане, база от знания и личен консултант, ако желаете такъв.

Що се отнася до цените, IONOS се открояват от останалите. Двугодишната цена, която предлагат е само 20 щ.д. и след като разгледате всички допълнителни функции, които са включени безплатно, общата ефективна цена става 8 щ.д. IONOS предлагат и редица бизнес пакети, фокусирани върху имейл, „МоятУебсайт” (MyWebsite) и уеб хостинг (Web Hosting), които започват от само от 1 щ.д. на месец и включват домейн. По отношение на функциите и цените, плюс 30-годишен опит, IONOS не могат да бъдат победени като доставчик на домейни.
Обобщение

IONOS е чудесен всеобхватен доставчик на домейни, осигуряващ отлични условия по отношение на функции, сигурност и цена.

Какво трябва да имате предвид при избора на доставчик на домейн

Най-важното нещо, което трябва да се провери при избора на доставчик на домейн, е дали това е легитимна оферта: Всички доставчици на домейни трябва да бъдат акредитирани от ICANN. Ако искате да проверите дали доставчикът на услуги е сериозен, можете да намерите списък с акредитирани регистратори тук. Ако не сте сигурни, не можете да сбъркате, като изберете една от опциите в това ръководство. Всички посочени доставчици на домейни имат богат опит и установени процедури и партньори, което ги прави добре оборудвани за задачите, изисквани от един доставчик на домейни.

След като обърнете внимание на легитимността, има няколко други важни неща, които трябва да вземете предвид:

• Обхват на домейна: Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание е дали доставчикът разполага с широка гама от домейни от първо ниво, достъпни за регистрация. Решаващият фактор тук е броят на регистрите, с които доставчикът на домейни има договори. Някои доставчици се стремят да покрият възможно най-широк спектър, докато други доставчици се специализират в продажбата на особено ексклузивни домейни.

• Цена: Продажбата на разширения на домейни е доходоносен бизнес за регистрите. Препоръчваме да проверите ценовите диапазони на различни услуги, като обърнете специално внимание на цената, след като бъдат включени всички необходими допълнителни функции, преди да се регистрирате при някой доставчик.

• Услуги: Голямо предимство, което професионалните доставчици на домейни имат в сравнение с по-малките регистратори, е способността им да предоставят цялостни и надеждни услуги и поддръжка. В допълнение към стандартната регистрация на домейн, услугите трябва да включват удължаване или прекратяване на договор, както и предприети стъпки, за да се гарантира, че намирането на подходящо име на домейн е възможно най-лесно за клиента - например проверка на наличността. Ако имате някакви въпроси относно услугите, свързани с предоставянето на домейн, доставчиците трябва да имат гореща линия или поддръжка по имейл, за да предоставят информация.

• Сигурност: Всички клиенти, които искат да регистрират домейн, трябва да гарантират, че доставчикът им на домейн ще им предостави възможно най-сигурен уебсайт. Всички доставчици на домейни трябва да предлагат SSL криптиране. Колкото по-високо е качеството, толкова по-добре. Много от тях предлагат и допълнителни функции за поверителност, като скриване Whois. Не забравяйте да сравните доставчиците, за да сте сигурни, че правите най-безопасния избор за Вашия уебсайт.

Обобщение

За да намерите подходящия за Вас доставчик на домейни, сравнението е от ключово значение. Когато сравнявате доставчици на уеб хостинг, вижте коя компания предлага най-добрата гама от услуги и сигурност на най-добрата цена.

Публикацията е спонсорирана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!