10 години на превръщане на футуристични концепции за следене на личното здраве в реалност при смарт часовниците на Huawei

OFFNews 28 август 2023 в 17:27 5361 0

хуауей
През последните месеци Huawei представи на българския пазар няколко отличителни модели смарт часовници от сериите Watch D, Watch Ultimate и Watch 4.

През последните месеци Huawei представи на българския пазар няколко отличителни модели смарт часовници от сериите Watch D, Watch Ultimate и Watch 4.

Всеки от тях има уникални характеристики, например Watch D измерва кръвно налягане, Watch Ultimate позволява да се гмуркате с него на 100 метра дълбочина, а Watch 4 предлага еSIM и измерване на 7 здравни показателя наведнъж, но всички те са част от една продължаваща 10-годишна история на успеха на цялата категория. За Huawei тя започва през 2014 година с първия смарт часовник на компанията - HUAWEI TalkBand B1. Напредъкът, постигнат за последните 10 години от Huawei, е изумителен. Всяка нова серия идва с иновативни технологии, уникален продуктов дизайн, първокласни материали и бизнес модел, основан на максимална интеграция със съвременните устройства, платформи и начин на живот. Разнообразното портфолио на Huawei включва различни носими устройства, подходящи за всеки. Те помагат на потребителите в ежедневните им нужди, давайки им възможност за спортен и здравен мониторинг, оценки на риска и активно управление на здравето. Благодарение на непрекъснатите иновации в тези области, носимите устройства на Huawei помагат на потребителите да водят по-здравословен начин на живот и се превръщат от нишово устройство в наш естествен и стилен асистент за по-добър и здравословен живот.

Фокусирайки се върху самостоятелна научноизследователска и развойна дейност, компанията прави редица пробиви в областта с иновации при сензори, алгоритми и функции. През 2016 г., Huawei представя първата собствена оптична технология за наблюдение на жизнените показатели – HUAWEI TruSeen™ 1.0. През следващата година разработва собствени сензорни решения, които позволяват на носимите устройства да поддържат шест вида динамичен мониторинг на сърдечния ритъм. През 2018 г. TruSeen™ 3.0 въвежда 24-часово непрекъснато наблюдение на сърдечния ритъм. През 2020 г., в хардуерния модул на TruSeen™ 4.0 е включен високоефективен ЕКГ сензор, който позволява изготвянето на електрокардиограма и разполага и с функции за непрекъснат мониторинг на кислорода в кръвта. Най-новият TruSeen™ 5.0+ предлага още по-голяма точност и поддържа повече здравни показатели и оценка на риска. Развитието в тази посока продължава и през септември тази година се очаква следващата версия, TruSeen™ 5.5 +. Междувременно технологиите TruSleep™, TruRelax™ и TruSport™ осигуряват проследяване на стреса, качеството на съня и други метрики, допринасящи за цялостното управление на здравето само от китката на потребителя.

Huawei e сред водещите компании по брой патенти в света и HUAWEI Health е свързан с кандидатурите на над 800 патента. През 2022 г. HUAWEI WATCH D е първото носимо устройство в индустрията, което използва хибридна технология за измерване на кръвното налягане навсякъде и по всяко време, чрез микропомпа под налягане. Най-новата серия HUAWEI WATCH 4 също е фокусирана върху функциите за управление на здравето. При нея функцията Health Glance засича едновременно 7 физиологични индикатора и изготвя цялостен здравен доклад. Той включва наблюдение на сърдечния ритъм, изготвяне на ЕКГ, PPG анализ на аритмия и респираторни проверки, предоставяйки на потребителите персонализирана оценка на здравето. Като едни от най-разпознаваемите смарт часовници на Huawei, серията HUAWEI WATCH 4 не само предлага усъвършенствани здравни функции, но включва и други водещи в индустрията функционалности, като отново изтласква технологичните граници до нови хоризонти.

За да предостави на потребителите най-добрите функции, Huawei си сътрудничи с различни партньори с цел изграждане на екосистема с по-мощни възможности за мониторинг на здравето и превенция на хроничните заболявания. Приложението HUAWEI Health вече предлага персонализирани спортни и здравни препоръки, които обхващат различни ежедневни ситуации като сън, диета, цялостно здраве, упражнения и емоции.

През последните 10 години Huawei ускори глобалното развитие на професионалните изследвания в областта на носимите технологии. Брандът има 10 изследователски института и 3 фитнес и здравни лаборатории в Китай, като планира да създаде свои собствени здравни лаборатории и в Европа по-късно тази година. Доставките на смарт часовници Huawei надминаха 130 милиона броя в световен мащаб, а приложението HUAWEI Health има над 450 милиона активни потребители в света. Смарт часовниците Huawei доминират повече от половината от китайския пазар през последните 4 последователни години , благодарение на работата на компанията в областта на спорта и възможностите за мониторинг на здравето.

"Забележителните постижения на Huawei станаха възможни благодарение на съвместните ни усилия с експерти от индустрията и университети, които създадоха иновативни решения за нашите смарт часовници", коментира г-н Жанг Уей, главен изпълнителен директор на Huawei Health Team, президент на Smart Wearable and Health Product Line, Huawei Consumer Business Group, на тазгодишната Huawei Developers Conference (HDC).

През последните 10 години Huawei се ангажира да подобри превенцията на заболяванията и скрининга на риска. Днес потребителите имат достъп до висококачествени смарт часовници, предлагащи функции, които непрекъснато следят физическото им здраве. Чрез сътрудничеството си с над 100 професионални институции в световен мащаб и участието на над 13 милиона потребители, Huawei успя да си проправи път в сферата на здравния мониторинг посредством носими устройства. Приложението HUAWEI Research включва над 200 здравни проучвания, обхващащи изследвания на тема здравето на сърцето, осведоменост за дишането по време на сън, респираторното благосъстояние, сърдечно-съдово здраве, управлението на кръвната захар и др. Huawei се стреми да включи и други възможности за мониторинг на здравето, за да проследява здравето на яйчниците, емоционалното здраве и показанията на кръвното налягане по време на тренировка. Компанията също така се ангажира да продължи развитието си в нови сфери, разширявайки границите на здравните приложения за смарт часовници.

Към днешна дата Huawei е проучила над 5 милиона здравни данни за здравето на сърцето, 810 000 за сърдечно-съдовото здраве, около 800 000 за респираторно здраве, над 300 000 за изследване на осведомеността за дишането по време на сън и близо 300 000 за изследване на кръвното налягане.

Смарт часовниците играят стратегическа роля в развитието на дигиталното наблюдение на здравето. Въпреки това, все още има много какво да се подобри по отношение на тяхната точност. За да подобри прецизността при алармирането за потенциални хронични заболявания, Huawei се ангажира да работи с различни експертни институции и партньори, за да предоставя на потребителите си лесни функции за наблюдение на здравето, които да бъдат от полза както за отделния човек, така и за цели семейства и цялата здравна екосистема.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!