Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Зеленски на Бъдни вечер: Да дойде Победата с хилядолетен мир и процъфтяване!

OFFNews 06 януари 2023 в 21:42 2301 7

Снимка УНИАН

Володимир Зеленски

Президентът на воюваща срещу руската агресия Украйна поздрави украинците в окопите, в домовете им, на работа, в страната или чужбина по случай Светата Вечеря - Бъдни вечер, която украинските православни отбелязват на 6 януари. Във видеообръщение към сънародниците му украинският лидер заяви:

Скъпи народе,

Сърдечно поздравявам милионите украински семейства, които се събират днес заедно, за да отбележат Бъдни вечер Светата вечер и да посрещнат първата звездичка. Тя възвестява раждането на Христос.

Това е празник на разбирателството и семейното единство. И всички заедно сме едно голямо украинско семейство. И независимо къде сме сега - у дома, на работа, в окопите, на път, в Украйна или в чужбина - нашето семейство е сплотено както никога. В своето мъжество, несломимост, взаимоуважението и взаимопомощта.

Обединени във вярата си в общата победа.

Ние еднакво я приближаваме. Всеки ден. Еднакво стоим един за друг. Рамо до рамо. Всеки ден.

Защищаваме своята земя, своята култура, своите традиции, своята вяра. Както са го правили нашите предци - казаците, защитниците на вярата и Христовата църква. И така, както са парвили всички техни наследници и продължители на традициите на нашата войска и нашия народ.

Нашите предци са вярвали, че вечерта преди Рождество душите на покойните близки се спускат от небесата, както се пее, да видят тези, които са оставили на земята. Сега душите на нашите предци ни помагат всеки ден да бием онези, които са дошли на нашата земя.

Ние живеем в особено време. И всички наши празници са особени. И ние сме длъжни да следваме нашите традиции за да защитим нашите традиции. На празници не може да се обличат тъмни или стари, износени дрехи. За да не стъпва беда в дома ни. Но бедата дойде в нашия дом на 24 февруари 2022 година. Оттогава ние не сме в бели дрехи и се бием с черните сили.

Към гостите трябва да се държим особено приветливо и грижливо. Към гостите, но не към окупаторите.

Не е разрешено да се шие и да се плете, но ние плетем маскировъчни мрежи и шием бронежилетки за предпазване от злото.

В тези дни нашите предци не излизаха на лов. Но ние се бием, за да не станем плячка за и да победим звяра.

В свят ден не бива да се шета и да се изнася от дома боклук. Но ние се бием с дяволите и изхвърляме боклука от нашия дом повече от 300 дни.

Види Бог! Вижда светът!

"Коледа на Камбаните" (Carol of the Bells, б. р.), написана по музика на Микола Леонтович, я пеят в над 150 вариации. Украинският "Шчедрик" дава коледния дух на цялата планета. Дух на надеждата, добротата и чудото. Този дух го дарява не само нашата музика, но и украинската смелост, несломимост, неизкоренимост, непобедимост.

Нашите предци са вярвали, че в нощта на Рождество се разтварят небесата. И ако в този час помолим висшите сили за своя копнеж, той ще се сбъдне веднага. Днес мечтата на всички нас е една.

Нека във всяко семейство да дойде разбирателство, във всеки дом благополучие, на украинската земя – победа, а с нея хилядолетен мир и процъфтяване.

Желая на всички честито Рождество, вкусна кутя (елемент от коледната трапеза с варено жито, б. р.)

Пазете се, пазете семействата си, пазете нашата Украйна!

Христос се ражса! Нека го славим!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

7

Джендо Джедев

07.01 2023 в 07:13

Хахахахаха, Пеше, ти си като маймунките в зоологическата градина. Човек само ти дава знак и почваш с маймунджолъците. :D

-5840

6

Да на 02.05.2014 нацистите изгориха доста мирни хора в Одеса, между тях имаше и българи. Не е забравено. А за алеята на ангелите всички знаем. Зверствата на нацистите за 8 години са неизбеоими.

345

4

Джендо Джедев

06.01 2023 в 23:39

Винкел,

А нещо за разпънати дечица и изгорени българи в Одеса няма ли да напишеш? :D

-5840

3

Еврейн напада православната църква, азовците се молят на дървени идоли и пишат библия с кръв, от такива уроде не трябва да се очаква християнско милосърдие или уважение на празниците. Единствения еквивалент на нацитата са ИДИЛ.

345

2

Джендо Джедев

06.01 2023 в 23:12

И като сравниш това слово с новогодишното каканижене и кашляне на Пу пред една шайка статисти уж войници... Два свята! Руският е излишен.
 
X

Да помогнем на украинските деца!