Великобритания предупреждава за риск от Трета световна война

OFFNews 08 ноември 2020 в 18:35 27847 2

Има риск от нова световна война, ако настоящи по-малки конфликти излязат от контрол, привличайки повече страни и оръжия, предупреждава началникът на генералния щаб на британската армия генерал Ник Картър в интервю за Sky News. Той заявява още, че световната икономическа криза, причинена от коронавирусната пандемия, също създава нови заплахи за сигурността, дори война.

В интервюто по повод отбелязвания днес Ден на възпоменанието на жертвите от войните генерал Ник Картър заяви, че Великобритания и останалият свят трябва да се поучат от историята и предишните погрешни стъпки, довели до световните войни през XX век, като се има предвид сегашната голяма несигурност около COVID-19.

Картър отбеляза, че има загриженост, че увеличаването на регионалните конфликти може да прерасне в пълномащабна война, подобно на това, което се случи преди двете световни войни миналия век, когато се сформираха съюзи между отделните страни, довели до години на кръвопролития.

На конкретен въпрос дали смята, че има реална заплаха за Трета световна война, генералът отговори: „Казвам, че съществува риск и ние трябва да осъзнаваме тези рискове“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

2

дръндьо

09.11 2020 в 10:26

Що за глупаво заглавие? Първо не е мнение на Великобритания. Второ е "вероятност" изразена от един генерал.

6015

1

Ivo

08.11 2020 в 19:13

Има риск от трета световна война само заради политиката на САЩ и Великобритания, които са виновни и за двете световни войни досега.