Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Тръмп предупреди бившия шеф на ФБР да не прави разкрития пред медиите

OFFNews 12 май 2017 в 16:12 5459 4

Снимка EPA

Американският президент нападна уволнения от него директор на ФБР Джеймс Коми в Туитър и го предупреди да не прави разкрития пред медиите. 

"Джеймс Коми по-добре да се надява, че няма записи на нашите разговори, преди да започне да прави разкрития пред медиите", написа Тръмп. 

Коми беше уволнен изненадващо във вторник. Малко преди това той споделил пред конгресмени, че се нуждае от повече ресурси за разследването за намесата на Русия на изборите в САЩ. 

Самият Джеймс Коми бил на мнение, че причина за уволнението е отказът му да засвидетелства безусловна лоялност към президента Доналд Тръмп, написа New York Times, позовавайки се на свои източници.

Според Коми той не се ползва с доброто отношение на Тръмп след обяд в Белия дом през януари - една седмица след встъпването в длъжност на Тръмп. По време на обяда президентът няколко пъти го попитал дали ще потвърди своята лоялност към него, на което Коми отговарял, че Тръмп може да разчита само на неговата честност.

Доналд Тръмп обяви вчера пред NBC, че е разговарял с Коми веднъж на вечеря и два пъти по телефона и го попитал дали е разследван от ФБР във връзка с подозренията за таен сговор с Русия, припомня АФП, цитирана от БТА.

В същото време Тръмп заплаши, че ще отмени всички бъдещи предсконференции в Белия дом. 

"Тъй като съм много активен президент и с многото неща, които се случват, не е възможно заместниците ми да се изправят на подиума и да бъдат съвършено точни. Може би най-добре би било да се отменят всички бъдещи брифинги и да се дават писмени отговори в интерес на точността???", гласи президентското послание.

То се появи в Туитър след неловкото положение, в което изпадна Белият дом заради противоречивите обяснения защо Тръмп е уволнил Джеймс Коми.

След като Тръмп го уволни, съветниците му заявиха, че го е направил по препоръка на заместник-министъра на правосъдието Род Розенстайн. След това обаче и самият Тръмп, и съветниците му казаха, че той се готвел да уволни Коми още преди да получи препоръката, припомня Асошиейтед прес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!