Тръмп защити решението да уволни шефа на ФБР, обеща новият да е "много по-добър"

OFFNews 10 май 2017 в 16:15 2815 0

Снимка EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити решението си да уволни директора на ФБР Джеймс Коми и обеща да го замени с някой "много по-добър", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тръмп отхвърли критиките на демократите по повод рокадата. 

"Коми изгуби доверието на почти всички във Вашингтон, републиканци и демократи. След като нещата се успокоят, те ще ми благодарят", написа американският президент в Туитър.

Уволненият директор водеше разследване за евентуален заговор между кампанията на Тръмп и Русия за оказване на влияние върху резултата на президентските избори от 2016 г.

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че решението на Тръмп да уволни Коми няма да повлияе на отношенията между САЩ и Русия, като подчерта, че това е вътрешна работа на Вашингтон. 

На въпрос как решението, повдигащо отново въпроса за намеса на Москва в президентските избори в САЩ, ще се отрази на отношенията между двете страни Песков отговори: "Надяваме се, че няма да повлияе по никакъв начин, това е суверенно решение на президента на САЩ, което няма отношение към Руската федерация".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови