46% от американците смятат, че Коми е уволнен заради разследването за Русия

OFFNews 12 май 2017 в 11:39 3131 7

46% от американците са на мнение, че причината за уволнението на бившия директор на ФБР Джеймс Коми е разследването за съпричастността на Русия към президентските избори в САЩ. 

Това показва социологическо проучване на NBC News/Survey Monkey, проведено в сряда и четвъртък, цитирано от РИА Новости. 

Коми беше уволнен преди дни, като малко преди това споделил пред конгресмени, че се нуждае от повече ресурси за разследването за намесата на Русия на изборите в САЩ. 

От администрацията на Тръмп отрекоха уволнението му да има нещо общо с разследването и обявиха като причина нарушения в работата, свързани с дадени грешни сведения относно използвания от Хилъри Клинтън личен имейл за служебна кореспонденция по времето, когато тя бе държавен секретар.

Резултатите от проучването на NBC News/Survey Monkey посочват, че 54% от американците смятат уволнението на Коми за неправилно. 

55 на сто от участниците в проучването са по-малко уверени, че след уволнението на Коми разследването ще се проведе честно. 

В същото време самият Джеймс Коми бил на мнение, че причина за уволнението е отказът му да засвидетелства безусловна лоялност към президента Доналд Тръмп, пише New York Times, позовавайки се на свои източници.

Според Коми той не се ползва с доброто отношение на Тръмп след обяд в Белия дом през януари - една седмица след встъпването в длъжност на Тръмп. По време на обяда президентът няколко пъти го попитал дали ще потвърди своята лоялност към него, на което Коми отговарял, че Тръмп може да разчита само на неговата честност.

От Белия дом отрекоха информацията. Самият Тръмп е разказвал в интервю за NBC за споменатия обяд, но не е давал повече информация за разговора си с Джеймс Коми. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

6

Black Hex

12.05 2017 в 13:01

Про боно...естествено;-)


А пък най ме е яд как точно това не оценява другарят Йончев! Ей, ще взема да зи изгриза ноктите за това!
))))

10538

5

Black Hex

12.05 2017 в 13:00

Здрасти Ред.
Аз каквото имах да кажа съм го казал в темата под изказването на Йончев.
Пак повтарям, че за мен въпросът не е личен, а ПРИНЦИПЕН. И ако няма да се спазват правилници и да се нарушават принципите да се оповести официално, чрез суспендирането му.Посочил съм и всички профили, които смятам че са в разрез с правилата. Но най-дразнещото в обясненията за по-хард игра, е за едни може, но за други не може. Защото и аз мога да направя няколко профила с порно-фотошоп на... когото си избера от световните лидери или българските политици или пък защо не от екипа на Йончев.
Не е това целта и с изказването си смятам, че допринасям в борбата за утвърждаване на това място като по-добро и принципно.
Пък като паднем в борбата, друг ще ме замести.
:)

Нищо не започва и не свършва с нас. Само едничкият ни живот. Вселената ще продължи да съществува и без нас.

63994

4

Red or Dead

12.05 2017 в 12:45

Хекси,здраствуй товарищ;-)...точно така-ПУТИН...ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ..
Апропо,Йончев най-после блокира още един дебилен алаунт...не помня точно кой..ми никнат кат гъбки след дъжд...виж ми последнитекоментари...с една дума в Кобра стил...
Продължава ме вперьод...
Про боно...естествено;-)

10538

3

Black Hex

12.05 2017 в 12:18

Путин!

10538

2

Black Hex

12.05 2017 в 12:18

Не са си хортували бе Ред. Серго се е разходил до Белия дом да смени чипа на бай Дони. Нали все пак Путни "контролирал" всичко според американските казионни медии.

63994

1

Red or Dead

12.05 2017 в 11:59

Трябва ли тази вест ИЗОБЩО да ме вълнува...повече ме интересува какво са си хортували в Овалния кабинет ДонитУ и Лавров под “зоркия“ поглед ЕДИНСТВЕНО на екип на ТАСС.........
 
X

Да помогнем на украинските деца!