Уволненият шеф на ФБР искал да разследва по-обстойно връзките на Тръмп с Москва

ОFFNews 11 май 2017 в 11:27 3436 1

Снимка Rich Girard/Flickr

Дни преди да бъде уволнен от Доналд Тръмп директорът на ФБР Джеймс Коми е заявил пред конгресмени, че се нуждае от повече ресурси за разследването на агенцията относно възможно сътрудничество между предизборния щаб на президента и Русия с цел да се наклонят в негова полза изборите от 2016 г., твърди източник от Конгреса, предава Ройтерс. 

От администрацията на Тръмп отричат уволнението да е свързано с разследването срещу щаба на републиканеца и го обясняват с нарушения в работата, свързани с дадени грешни сведения относно използвания от Хилъри Клинтън личен имейл за служебна кореспонденция по времето, когато тя бе държавен секретар. 

Същевременно демократите определиха случая като опит да се попречи на разследването за щаба на Тръмп и да се прикрият нередности, свързани с Русия.

В прощално писмо до ФБР Коми твърди, че е окачвал да бъде уволнен с или без причина: "Отдавна смятах, че президентът може да отстрани директора на ФБР по каквато и да било причина или изобщо без такава", пише той, цитиран от БТА.   

Коми отбелязва, че в бурни времена американският народ трябва да гледа на агенцията като на остров на компетентност, почтеност и независимост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови