Стрелба в търговски център в Тексас, има много жертви

OFFNews 03 август 2019 в 23:36 7402 2

Тексас, стрелба в мол

Снимка voanews.com

Стрелба беше открита в търговски център в американския град Ел Пасо, щата Тексас, има много жертви и ранени, но броят им не се уточнява от местната полиция, съобщи CNN.

По данни на близките болници 22-ма ранени са приети за лечение, някои са с опасност за живота. Властите обявиха, че има задържани трима заподозрени за нападението. Районът около търговския център все още е отцепен.

Voice of America обаче предаде, че при стрелбата са загинали 18 души. Полицията е съобщила за инцидента в Туитър и е предупредила местните жители за опасността. VoA се позовава на местния канал KTSM, който цитира източник от полицията с твърдението за 18 убити. Радиото припомня, че миналата неделя при масова стрелба на фестивал в северната част на Калифорния бяха убити трима души, в това число две деца, а нападателят се самоуби.

Според разкази на свидетели, в магазин от веригата „Уолмарт” са нахлули двама мъже с пушки, които произвели не по-малко от 10 изстрела. В социалните мрежи се появиха и снимки на един от предполагаемите стрелци.

Президентът Доналд Тръмп е информиран за инцидента и екипът му продължава да следи развоя на ситуацията, той разговаря с главния прокурор на САЩ Уилиъм Бар и с губернатора на Тексас Грег Абът, съобщават от пресцентъра на Белия дом.„Ужасна стрелба в Ел Пасо. Съобщенията са много лоши, има много убити. Обсъдих с губернатора на щата Грег Абът случилото се и му гарантирах пълната подкрепа на федералното правителство за реакция на инцидента“, написа Тръмп в Туитър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

04.08 2019 в 14:09

Видя ли полицейската кола? Ролбарът. Даже на горските джипове не слагат такива. Това е таран.
Значи следващото им поколение патрулки ще са военни БРДМ-и.
Мда. Цивилизационен избор ...