Снуп Дог арестуван в Швеция: "Бях расово профилиран от полицията"

OFFNews 27 юли 2015 в 15:15 3821 3

Снимка wikimedia

Американският рапър Снуп Дог е бил задържан от пътни полицаи в Швеция заради подозрение за управляване на автомобил под влияние на наркотици, съобщава в. Гардиън. Според изпълнителя обаче той е бил чист, а полицията го е спряла само заради расово профилиране.

В събота шведската пътна полиция е накарала рапъра да отбие в страни, тъй като "е изглеждал все едно е под влиянието на наркотици". Той е бил за кратко арестуван и отведен за тест на урината. След това е освободен. Резултатите от теста все още не са известни.

След като беше пуснат, Снуп Дог обяви във видеа в Instagram, че според него е бил задържан само заради расово профилиране от страна на полицията. "Накараха ме да пикая в чашка и не намериха нищо", обяснява той и добавя: "Нямаше дори дело".

Според един от съдиите в шведското шоу "Идол" Александър Бард при задържането на рапъра от страна на полицията не става въпрос толкова за расово профилиране, колкото за "профилиране на известните".

"Шведската полиция губи битката с наркотиците в такава голяма степен, както никъде другаде в момента, затова те са се заели отчаяно да преследват знаменитостите, за които има съмнения, че са под наркотици. По този начин те се надяват отново да поведат в тази поколенческа война", обяснява Бард.

Междувременно Снуп Дог се зарече, че повече никога няма да се върне в Швеция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!