Щатите пращат атомен самолетоносач към Корейския полуостров

ОFFNews 09 април 2017 в 08:47 17265 15

Снимка US Navy

Тихоокеанското командване на САЩ (ПАКОМ) потвърди придвижването на атомния самолетоносач "Карл Винсън" със съпровождащите го кораби към Корейския полуостров, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Командващият адмирал Хари Харис е дал заповед ударната група начело с "Карл Винсън" да се насочи на север по акваторията на западния Тихи океан към бреговете на Корейския полуостров, след като отплава от Сингапур на 8 април. Първоначално бе планирано тя да отплава към Австралия. В края на март ударната група проведе в Източнокитайско море съвместни маневри с кораби от японския флот.

В състава на съединението влизат палубно авиационно крило CVW-2 (Carrier Air Wing 2) със 7500 моряци и летци, ракетните есминци (разрушители) "Майкъл Мърфи" (Michael Murphy) и "Уейн Майер" (Wayne E. Meyer), въоръжени със системи "Иджис" (Aegis), и ракетният крайцер "Лейк Шамплейн" (Lake Champlain).

Решението да се приближи към бреговете на Корейския полуостров съвпадат с нарастването на опасенията от напредващата оръжейна програма на Пхенян, отбелязва Ройтерс.

"Чувстваме, че засиленото присъствие е необходимо", каза анонимен американски представител, като отбеляза, че поведението на Северна Корея буди тревога.

Тази година представители на Пхенян, включително самият лидер Ким Чен-ун, многократно намекваха, че предстои тест на междуконтинентална балистична ракета или нещо подобно, може би още на 15 април, 105-ия рожден на основателя на КНДР Ким Ир-сен, празнуван ежегодно като "Ден на слънцето".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

20

Лопе де Вега

11.04 2017 в 16:20

Именно!

Поздрав!

63994

19

Red or Dead

11.04 2017 в 15:15

Лопе,аз приемам човека ПЪРВО като душевност,после като физическо излъчване, а проблем с етническата принадлежност и скрупули нямам,щом е по майчина,значи си 100% нали;)
Пожелавам ти Светли празници,ти специално си ЕДИН от много малкото читави пичове от....другата страна на Луната...бих казал ...флойдски...

29216

18

Лопе де Вега

11.04 2017 в 15:00

За малко да пропусна да поздравя и тук всички с празника.

ХАГ ПЕСАХ САМЕАХ ВЕ КАШЕР!

Поздрав!

29216

17

Лопе де Вега

11.04 2017 в 14:34

Мерси! Еми да. Наполовина съм евреин, но от майчина страна. Така че, още веднъж да! Дано това не ти пречи в живота. Тук имаше двама на които пречеше и които нещо се покриха (дано е за постоянно), та сега има само един бивш старшина или подполковник, но и той ще си отиде по реда.

Поздрав!

63994

16

Red or Dead

11.04 2017 в 12:15

Хахахааа, Ех Лопе, абе ти да не си ЕВРЕИН, ма как се измъкваш от ситуацията.По въпроса с 'чесън' ИЗОБЩО не си прав, първо всичко което сме го правили е БИЛО САМО ПО ПРАВИЛНИК, и той сам си го изпроси, не мис е задълбава в тази тема, знаеш всичко.
Относно льончитУ ако не кажеш право куме в очи, че има ГРУБО И БРУТАЛНО нарушаване на всички ПРАВИЛНИЦИ и най-вече ОБИДА към ВСИЧКИ останали участници във Форума.......грях ти на душата, въпросният персонаж лично на мен в началото ми беше забавен, но от доста време ВЕЧЕ е досадно зациклил, а този номер буквално преля чашата на търпението, естествено Йончев да си му бере гайлето....
А за псувните кво да ти кажа, аз ги използвам КОГАТО другите изразни средства не помагат, видимо има ефект....те за това са измислени....
Хубав ден ти пожелавам....

29216

14

Лопе де Вега

11.04 2017 в 07:39

Реди, нека отдадем всекиму своето, както ни учи Книгата! В случая Йончева - Йончеву. Нека той се справя с липсата на ред и дисциплина. Останалото се решава с демократичните средства, разрешени от правилата. Добре помня как прогресивните сили се справихте с чесъна, нищо, че не разбрах защо. Протестирах ли тогава? Не. И аз имам един подобен грях. Имаше едно нескафе, голяма досада, та май аз го прогоних.

Ренесансът на Ленка! Да, направи ми впечатление, но чак да се възмутя не успях. Тук са ставали и други пертурбации, така че го понесох нормално.

Последно - използваният език. Грешен съм, псувам хамалски, когато ми е накипяло, но съм готов да си нося последствията. Все пак не го правя във всеки пост. Докато има нездрави елементи, чийто речник наистина е дразнещ. И все пак - свобода на словото (в позволените от Йончев граници)!

Поздрав!

63994

13

Red or Dead

11.04 2017 в 00:25

“““.....Без мръсотии и гадости!......“““““““

@Лопе, похвално е, че си се загрижил за....“свободата и плурализма“.......ама що не споделиш и какво мислиш за......чудодейното възкресение на 'педер@еЛенковия' РЕЙТИНГ;)
Малко е кощунствено точно в началото на Страстната седмица ама само възкресението на Исус може да се сравни с 'педер@еЛенковия' РЕЙТИНГ........

На теб не ти ли е ОБИДНО начина по който РЕЙТИНГА на 'педер@еЛенко' претърпя такъв ренесанс само за .......ЕДНА нощ......от 1600 точки .......осъмна с.....10300.....найс, а....и всичко туй СЪВСЕМ БЕЗНАКАЗАНО....в разрез с ОСНОВНИТЕ правила на сайта.....

29216

11

Лопе де Вега

10.04 2017 в 08:02

Абе кво става тука, бе. Гледам, че некой е започнал масирана кампания за премахване на коментарите на Ленка. Що бре, мискинино ниедин. Квото не ти харесва не знаеш ли да отговориш подобаващо, ами така курвенската? Аз съм за свобода на словото и плуаризъм! Без мръсотии и гадости!