Първата мишена е Сирия, втората - Северна Корея

OFFNews 07 април 2017 в 08:25 10304 11

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Първата мишена е Сирия, втората вероятно ще бъде Северна Корея. Прогнозата направи арабистът Владимир Чуков в коментар пред Нова тв по повод въздушните удари на САЩ срещу Сирия, извършени тази сутрин.

Има такъв принцип в концепцията за национална сигурност на Щатите - субект, който използва оръжие за масово поразяване, автоматично става мишена за американски удари, обясни Чуков, който е част от експертния екип на влезлия в Народното събрание с партия "Воля" Веселин Марешки.

Тази сутрин САЩ изстреляха 59 ракети по базата Шайрат в Сирия, от която излетяха самолетите, извършили химическата атака във вторник в град Кан Шейкун, убила повече от 80 цивилни, сред които и деца. Ударите на САЩ са унищожили поне две писти, предизвикали са пожар в складове за гориво, има най-малко четирима загинали.

В изявление по повод нападението президентът на САЩ Доналд Тръмп поиска "всички цивилизовани нации" да помогнат в конфликта със Сирия и нарече Асад "диктатор", като директно го обвини за нападението с химическо оръжие.

Това, което се разбра по време на безпрецедентния дебат в Съвета за сигурност на ООН е, че тази атака не е била ей така, "щракване с пръст", имало е договорка и определяне на параметрите ù с руската страна, каза Чуков противно на твърденията на Москва, че не са знаели. Той бе категоричен, че не става въпрос за промяна спрямо това, което виждаме сега в политиката за Сирия, а за "наказание" за извършената химическа атака.

В Съвета за сигурност се видя, че моторът е Франция и че отговорът на сирийския представител е бил насочен срещу Франция и САЩ, каза Чуков и прогнозира, че "след 16 април ще стане по-интересно в Сирия", защото тогава започва операцията срещу Ракка, насочена срещу ИДИЛ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14344

8

Nibble

07.04 2017 в 10:03

"Първата мишена е Сирия, втората - Северна Корея" .... да бе...а третата .... "задния двор" на Чуков. Раята трЕбе да живее в страх и ужасТ...и да се манипулира, че иначе почват да мислят "глупости"....

10812

6

Скандинавец

07.04 2017 в 09:17

"Няма как да стане това със Северна Корея...."
...
В Северна Корея има доста мотики, които се търкалят в градинката на Дундьо, така че ....

77927

5

El Commandante

07.04 2017 в 09:15

Да, тоя е доста зле...

14355

3

neverland

07.04 2017 в 08:59

Няма как да стане това със Северна Корея. Поне не на този етап. Реално няма никакво съществено основание за американска намеса. Какво толкова е направила КНДР? Ами нищо, само тестват някакви ракети, но никой не са убили, не са навлезли в чужди територии, спазват човешките права официално...
Някак си, масата, дори и самите американци няма да разберат защо е необходима намеса в КНДР. Няма достатъчно голям, ясен и разбираем довод, за пред масовата публика.

16008

2

Nik68

07.04 2017 в 08:56

А колко надежда имаше у всички по отношение на Тръмп. Оказа се същия ястреб, като предишните.
 
X

Да помогнем на украинските деца!