Счупено ребро хвърли съмнение върху версията за самоубийство на Березовски

Вероника Шербанова 28 март 2013 в 11:20 2906 1

Разследване на смъртта на руския олигарх Борис Березовски, Снимка: ЕПА
Разследване на смъртта на руския олигарх Борис Березовски, Снимка: ЕПА

Аутопсията на руския бизнесмен Борис Березовски показала, че той има счупено ребро и няма синини по тялото. Това съобщи The Guardian, позовавайки се на източник на семейството на олигарха.

67-годишният Березовски беше намерен мъртъв в дома си близо до Лондон на 23 март. Преди дни разследващите полицаи обявиха, че олигархът най-вероятно е починал вследствие на обесване и няма признаци за това, че е бил убит.

По тялото му не са открити никакви следи. Той е открит напълно облечен, а до тялото е имало шал.

В момента се правят и редица токсикологични изследвания, но резултатите ще са готови след няколко седмици.

Семейството му обаче категорично отхвърля идеята за самоубийство. Решителността и вълнението към всеки аспект на живота, които показваше, винаги са се откроявали, заяви дъщеря му Анастасия. По думите й той никога не спирал да се бори за това, в което вярва.

Част от приятелите на Березовски посочват, че бизнесменът е бил депресиран след загубата на делото срещу Роман Абрамович през август 2012 г., вследствие на която е трябвало да плати милиони. Въпреки това настроението му напоследък се подобрило, след като разрешил финансовите си проблеми.

Тялото на Борис Березовски ще бъде погребано не по-рано то началото на май, след като бъде освободено от полицията във Великобритания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!