С танкове и артилерия Легион Свобода за Русия продължава да освобождава Белгородска област (снимки)

Руски военкори: На три наши артилерийски изстрела ни засипват с 10

OFFNews 23 май 2023 в 13:15 17557 10

легион
Бойци от руския легион.

Легион Свобода за Русия продължава да освобождава Белгородска област в Русия от режима на Путин. Това обявиха бойците от зоната на военните действия и публикуваха снимки и видеа в Телеграм.

В понеделник силите на легиона заедно с Руския доброволчески корпус навлязоха от Украйна на руска територия. При вида на наближаващите танкове и БТР-и руските гранични патрули са избягали. Част от тях са се предали в плен. Руските опозиционери са се придвижили на 8 километра навътре в Белгородска област, превзели са две села и дори са успели да разгърнат своя артилерия в освободените територии. На едно от видеата се вижда и че са взели като трофей руски БТР.

Според някои руски военни кореспонденти в момента се водят изключително тежки сражения с "украинските диверсанти". Според тях част от бойците на РДК и ЛСР са вече унищожени, а други са взети в плен. В същото време други руски блогъри отбелязват, че бойците оказват много силна съпротива и че засипват позициите на руските войски с масиран артилерийски обстрел.

"На три наши изстрела ни отговарят с 10", пише военният Телеграм канал Рибар.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр нарече случващото се в Белгородска област "вътрешна руска криза", която не засягала Киев по никакъв начин. Тя обаче подчерта, че в руското общество има силно недоволство срещу властта в Кремъл и че рано или късно е щяло да се стигне до въоръжени сблъсъци.

"Руската армия не може да противопостави нищо срещу групата ни патриоти доброволци, които взеха оръжие в ръка и тръгнаха срещу режима в Москва. За пореден път е разрушен митът, че гражданите на Русия са в безопасност и че Русия е силна. Те просто окрадоха всичко! Русия няма никакъв ресурс да реагира на кризи - военнослужещите или са мъртви, или са ранени, или са в Украйна. Свидетели сме на паника, частично на евакуация, но в повечето случаи - на стихийно бягство", заявиха бойците от РДК и ЛСР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3024

11

armagedon70

23.05 2023 в 19:20

Голяма мъка ги чака " самая могучия" армия...Сега като се завърнат криминалните от фронта,ще има грабене,насилие...Абе да не си ватник в тези времена! Отделно много враждуващи фракции,несигурност,мизерия...Ще става все по- интересно!

1000

10

дядо Санко

23.05 2023 в 18:42

Браво! Ето на, появи се наи-после закваска, която постепенно ще подкваси мужишката аморфна маса. Може Пут_in и наш Рундю да не харесват това, но кой ги пита!

12078

9

edin slep

23.05 2023 в 18:10

Руските канали на едно място искат местни оръжие, за да се защитавали от легиона, на друго се хвалят, че са се справили с тях.

1000

8

foreigner66

23.05 2023 в 16:14

Много добре подготвена акция и пак направиха матушката за смях. Руските "военкори" нямат никаква представа, какво се случва а дрънкат фантасмагории, никой не отива в ада за да го убият или да бъде пленен. Украйна в момента кове, може би най-добрата армия в света,която разбира се ще е нужна на цяла Европа следващите поне 10 години.

12407

7

Bad Horse

23.05 2023 в 15:13

Баш са си феодални, с отделни армии на феодалите и на царя. "Вагнер" на Пригожин, чеченците на Кадиров, "Патриот" на Шойгу, казаци, всякакви... И царските и те разделени на враждебни групи и факции. Имат да извървят едни 200 години равитие, преди стигнат до идеята че държавата всъщност трябва да служи на гражданите и че индивида е по-ценен от колектива. И ние още не сме стигнали до там, но поне 10-15% вече го проумяваме :)

1005

6

OceanOfGrey

23.05 2023 в 14:14

Каквото почукало, такова се обадило.

2550

5

alfakentavur

23.05 2023 в 14:04

Забравих и още нещо. Поредно доказателство, че СССРайхът всъщност е феодална държава. Някой да се сеща в последните два века за друга война в Европа, при която две държави воюват, а в една от тях един регион се бунтува и иска да се отцепи?

-529

4

6екеr4о

23.05 2023 в 14:01

Тия сладури накрая ще вземат за трофей и прочутия чемодан на Путя, в който си върши важната, голяма и секретна работа!?

Страхотни пичове, силно ме впечатлява, че не са маскирани, не се крият и очевидно не им пука от режима на Путлер!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!