Руският патриарх заклейми аборта и сурогатното майчинство

ОFFNews Последна промяна на 22 януари 2015 в 16:41 2707 9

Руският патриарх Кирил.
Руският патриарх Кирил.

Руският патриарх Кирил изнесе реч пред депутатите в Думата, в която заклейми аборта и сурогатното майчинство.

Той призова абортите да бъдат извадени от услугите, покривани от задължителното здравно осигуряване.

"Аргументът, че това би увеличило незаконните аборти е нелеп, защото за тях също ще се плащат пари. Цената за операцията за законно детеубийство би трябвало да бъде същата като незаконната. Но данъкоплатците не бива да плащат за това", коментира главата на РПЦ.

Той добави, че подобна мярка би намалила абортите 2 пъти и би се отразила в мощен демографски подем.

Кирил смята, че в борбата с "това зло" трябва да бъдат използвани комплексни мерки, включващи помощ за многодетните семейства с жилищни и парични проблеми и заздравяване на лекарската етика, която да насърчава медицинските лица да се грижат за живота на заченатите деца.

Кирил разкритикува и сурогатното майчинство, което "извращава самото понятие за майчинство". Той изтъкна осиновяването на сираци като заместител на сурогатното майчинство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2015 в 09:56

Този е сурогатен християнин.

То със заклеймяване не става. Християнинът трябва да дава пример. А примерът, който дават от руската църква е педофила Путин, който пребиваше жена си от бой докато накрая не се разведоха. Естествено и боя и развода го направи по най-суперправославен начин какъвто само руснаците го могат.

23.01 2015 в 09:10

Човека му се ще мощен демографски подем . Тва че подемът ще е изпълнен със създаването на хиляди бедни, гладни , въшливи и необичани деца , които ще станат бедни , гладни въшливи и необичани хора въобще не го притеснява. Мат'рял да има , кво като не е качествен.
За духовните дедита винаги количеството е пред качеството. А и как да не бъде , нали колкото повече нещастни и отчаяни хора от живота , без цел и посока в него - толкова повече вманиачени в измисления господ и кланящи се пред свещите.

22.01 2015 в 23:04

Еее, разгеле и тия да защитят твърда позиция! И за всички хейтъри - ТОВА е позицията на всички християни - православни, католици и протестанти, защото ТОВА е истината на Божието Слово - Библията. Пириъд.

22.01 2015 в 20:29

паРашка - "православна" говняшка!!!!

22.01 2015 в 19:26

ПГМ...

22.01 2015 в 19:25

Й. прекалил си с почесването май.

Разликата е че от тия клетки ще излезе човек и като им отнемеш живота спираш един човешки живот. А това какви са особеностите на физиологията на жената и колко се абортира непредизвикано не е тема в случая. Значи няколко клетки на Марс са "Живот на чужда планета!" А няколко клетки от които става човек не е нищо?! А това кой колко болка изпитва е изключително цинично. Спираш един човешки живот, това е.

22.01 2015 в 18:54

Човекът не е човек от момента на зачеването.
Как стоят нещата при близнаците? Нима те са човек, който в последствие се разделя на... двама души?
Пълни глупости. Само с едно почесване от кожата си изстъргваш повече клетки, отколкото има един ембрион, и вероятно изпитваш повече болка, отколкото той би могъл.
А женското тяло абортира около 50% от заченатите си ембриони, често без жената дори да подозира, че е заченала.

22.01 2015 в 18:30

Верно??? А папата какво казва по въпроса като един виден демократ и социалист? Май е на същото мнение, а? Освен това и презервативите не разрешава, за разлика от руския патриарх, който е по-благосклонен към тях.
Човекът е човек от момента на зачеването. Няма миг, в който абортът на бъдещ човек да не е убийство. А вие си го наричайте както си искате.

22.01 2015 в 17:58

Още един православен духовник заседнал в 13-ти век...