Quantcast

Хиляди в Испания излязоха на протест срещу абортите

Offnews Последна промяна на 22 ноември 2014 в 19:04 3403 3

Десетки хиляди испанци излязоха на протест в Мадрид, заплашвайки да накажат правителството на изборите следващата година, ако то не поднови плана за ограничаване достъпа на жените до аборти, предаде AFP.

Развявайки бели знамена с лозунга „Всеки живот е важен”, протестиращите от всички възрасти и от всички краища на страната преминаха през столицата на Испания, гневно подсвирквайки при преминаването им покрай централата на управляващата Народна партия.

„Убийци. Извършители на аборти”, „Да на живота, не на аборта”, са част от скандиранията им.

Премиерът Мариано Рахой обеща преди да бъде избран през 2011 г. да затегне испанското законодателство в сферата на абортите, но се отказа от тези си планове миналия септември поради разногласие със собствената му партия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2014 в 11:31

Batko, ако жената е изнасилена, трябва да се накаже насилника, а не детето. Всъщност е безсмислено да се разрешава аборт заради изнасилване, защото така или иначе има хапчета (за следващата сутрин, както се казват), които насилените жени взимат, и убиват новия живот още докато е няколко клетки. Но новият човек, чието начало е поставено, няма вина за престъплението на бащата. Не можем да наказваме децата за престъпленията на бащите.

pesho, да разкъсаш малко човешко същество на парчета, а после да броиш дали са излезли две ръце, два крака и дали не е останало нещо от него в жената, не е по-добре от това да оставиш детето в дом, от който може да бъде осиновено и да има по-щастлив живот дори от много други деца, които са се родили в лоши семейства. Например, Стив Джобс - създателят на Apple, е бил осиновен след като е бил оставен от майка си в дом, защото не можела да се грижи за него, но не го абортирала... Дали светът щеше да е същия днес без него? Или без Джон Ленън, Нелсън Мандела, Мерлин Монро и т.н., които също са били осиновени...

24.11 2014 в 03:08

Разбира се, че трябва да е разрешен аборта! Какво друго да направи жената, ако е изнасилена? Да изостави детето?

22.11 2014 в 21:38

ограничаване да, но по какъв начин?? забрана не. и все пак смятам, че един аборт е по-добро решение от дом за деца без родителски грижи.