Руската прокуратура: Даването на Крим на Украйна през 1954 г. е незаконно

OFFNews Последна промяна на 27 юни 2015 в 11:36 8898 25

Руската генерална прокуратура реши, че преминаването на Кримския полуостров от състава на РСФСР в състава на Украинската ССР през 1954 г. е било противоконституционно, съобщи ТАСС.

Това гласи отговор на Прокуратурата на въпрос на председателя на партията „Справедлива Русия“ Сергей Миронов.

„Нито конституцията на РСФСР, нито конституцията на СССР не е предоставяла правомощията на президиум на Върховните съвети на РСФСР и СССР по разглеждане на въпроса за изменение на конституционно-правния статус на автономните съветски социалистически републики, влизащи в състава на съюзната република“, пише в заключението.

Междувременно първият заместник-секретар на американския държавен департамент Антъни Блинкен отново заяви, че действията на Русия в Крим са военна провокация и ги сравни с милитаризирането на островите в Южнокитайско море от Пекин.

Според него и двете неща са заплаха за мира и стабилността в регионите, като териториалните претенции могат да бъдат разрешени само чрез дипломатически решения и международното право.

„И в Източна Украйна, и в Южнокитайско море ние сме свидетели на усилия едностранно и завоалирано да се промени съществуващото положение – нарушения, срещу които Съединените щати, заедно с нашите съюзници, сме обединени“, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.06 2015 в 02:32

IQzero, твоите постове внасят нови измерения в понятието дебил.

27.06 2015 в 22:42

Правилно направиха руснаците, че си прибраха обратно Крим, който по време на СССР украинеца Хрушчов заграби от РОССИЯ и подари на Украйна. И то съвсем цивилизовано Крим стана част от РФ - чрез РЕФЕРЕНДУМ.

Ако не бяхме такива дупедавци, ние трябваше вече досега да сме си прибрали Македония, щото половината велики БЪЛГАРИ СА РОДЕНИ В МАКЕДОНИЯ. Само че сега западняците проповядват пак тезата на КОМИНТЕРНА, Тито и Югославия, че уж имал някаква отделна "македонска нация" и "македонски език". Баба и дядо ми са чисти БЪЛГАРИ ОТ МАКЕДОНИЯ, както и моного други българи.

Трябваше още навремето да приобщим тази наша си територия към МАЙКА-БЪЛГАРИЯ. То и сега не е късно де, ако западняците не ни пречат. То и германците трябва да си приберат обратно Данциг и Кьонисберг, а Северна и Южна Корея да се обединят. Еми и това някой ден ще стане. Щом може за Източна и Западна Германия, значи може и за Македония и България.

27.06 2015 в 21:15

Типично за ком-социалисти!
Съдебната система действа по поръчка на политиците и най-вече на властниците!

27.06 2015 в 18:36

ООП не Русия не е изселила половин милион българи в Украйна и Молдова. Тия българи е така отишли на пикник и докато хапвали бухти решили да станат роби на руския цар. Русия не е сравнила Варна със земята преди 100-Тина години не, руската флота просто си е провеждала учение и е правила заря за радост на туристите. Русия не е свалила правителството ни, правителство на съюзна държава между другот, на 9-ти Септември 1944 не Русия не е направила това. Русия не е убила Марков, той сам е експериментирал с чадъри и рицин до злощастния инцидент. Русия не в организирала атентата срещу папата, не, папата сам се е гръмнал.....Русия не е превзела Крим, не, извънземните го дариха Крим на Путин. Русия също така не е измислила Берлинския договор, не, ние българите там сме отишли на преговорите подкрепени от Русия и сами сме нарязали територията си. И не Русия не подкрепя Румъния и Сърбия при масовите избивания на българи през втората балканска, няма такова нещо, просто по него време в България е било разпространено масовото самоубийство и са се събирали младежи в униформи да се самоубиват. Въобще Русия ние. Брат и приятел....е странно защо винаги когато имаме зимане даване с руснаци ни стърчи нож от гърба.....и да Русия не е измислила македонизма

27.06 2015 в 17:06

Русия няма вина за Македония, нито братята ни Сърби.

Виновни са запада и соросоидите. Вместо да обичате и такиче велика Русия, няколко соросоида я обвиняват във всичко...

Ние сме потомци на Ахил, най великият народ съществувал някога..

27.06 2015 в 16:58

А затова, че Русия отдели Македония от България, даде я на Сърбия и създаде македонизма руският съд какво казва?

27.06 2015 в 15:53

Аз не съм брат с наследниците на чингиз хан. За хората с психически отклонения не знам.

Моите предци са българи, славяни, траки, гърци, турци. Все славни и достойни народи.Азиатска измет като тая в Московия и мангалите нямам в родата

27.06 2015 в 15:22

Някой да си е дал труда да прочете протокола от заседанието на което Хрусчов дава АР! Крим в състава на Украйна? Щот аз четох стенограмата още миналата година. Публична е. И е по-забавна даже от обувката в ООН. Тетака.

Аз ако бях на Путин бих казал, че Московското княжество никога не е обявявало независимост от Кримското ханство. Така, че Москва е Кримска. От 13 век насам. Хахахахахааха

27.06 2015 в 14:59

Путин не е прост, ти си прост. Той знае, какво прави. А Крим е Руски!


Сото, защо така с рогата напред бе мен?
Аз какво казвам?
"ОСТАВЕТЕ ГО ДА СЕ МЪЧИ И САМ ДА СЕ ОПРАВЯ С КРИМ" понеже бил само сух камъняк.
Най-лесния довод винаги е бил обидата. Еми добре бе мен. После се сърди само на себе си.

27.06 2015 в 14:28

Мале, чак до смърт ли стигнахме? Баси, тва спермотоксикозата при социалистите е толкова страшна, колкото недоёба при социалистките.