"България и Балтийските страни са еднакво заплашени от Русия"

ОFFNews 24 юни 2015 в 19:01 5394 17

Тодор Тагарев.

"След прекрояването на границите от Русия и подкрепата за сепаратисти в Източна Украйна част от съюзниците на НАТО са притеснени за своята сигурност. Заплахата, която идва от Русия, не е по-малка за България, отколкото за балтийските съюзници на НАТО" заяви бившият служебен министър на отбраната Тодор Тагарев.

Според него точно заплахата налага настаняване на военна техника на САЩ у нас и в други държави от Източна Европа, което им действа успокояващо. Въпреки това 250 единици тежко въоръжение са нищожна сила.

„Това не може да се приема и като заплаха за страна, извън НАТО. Една бригада не може да направи нищо навън, а да действа бързо, когато са се появили „вежливи военни човечета”, каза Тагарев.

Според него идеята е да има почти постоянна военна подготовка, да идват съюзници от Западна Европа и Северна Америка, което е добре за България, защото националната сигурност е застрашена заради агресията на Кремъл и хибридната война и тактика, която използва в Крим и Източна Украйна.

„Това не означава, че утре ще ни нападнат с армия, но ако не се вземат мерки сега, след време ставаме все по-уязвими”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!