Русия привика израелския посланик заради ''неприемливи коментари''

OFFNews 05 февруари 2024 в 14:12 1674 2

Израелско посолство в Москва

Снимка Уикипедия

Посолство на Израел в Москва

Руското външно министерство ще привика израелския посланик Симона Халперин заради "неприемливи коментари", които е направила в интервю за руския всекидневник "Комерсант", съобщава агенция ТАСС. 

Според министерството Халперин е представила погрешно външнополитическата позиция на Русия.

ТАСС съобщава, че наред с други критики към Русия, Халперин е била "неуважителена" към усилията на Москва да помогне за освобождаването на заложниците, държани от "Хамас".

Министерството определя нейните коментари като "изключително неуспешно начало" на дипломатическата ѝ длъжност, която започна през декември.

В интервюто израелският посланик критикува руския външен министър Сергей Лавров за това, че омаловажава значението на Холокоста, и каза, че Русия е твърде приятелски настроена към терористичната групировка "Хамас".

Миналата седмица Белгия привика израелския посланик в страната, след като сграда на белгийска агенция за развитие в град Газа е била бомбардирана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

05.02 2024 в 15:41

"В интервюто израелският посланик... каза, че Русия е твърде приятелски настроена към терористичната групировка "Хамас"."

Че какво не е верно тук- цяла делегация хамасовци беше у Рашата. Орките дадоха на Хамас и трофейни оръжия от войната с Украйна (та хем и да я злепоставят). Има и сведения, че са организирали оръжейно производство в Газа (което те отричат, разбира се)...

3251

1

динозавър

05.02 2024 в 15:27

Добре е да се цитира точно изказването на коня.
 
X

Да помогнем на украинските деца!