Quantcast

Русия отвърна със заплаха на заплахата от САЩ

OFFNews Последна промяна на 23 април 2014 в 13:38 15949 14

Сергей Лавров

Ако законните интереси на руснаците бъдат пряко атакувани така, както това се случи в Южна Осетия, то Русия ще отговори с пълна сила. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Въоръжените сили на Русия трябва да са готови да действат в случай на заплаха на интересите на руските граждани, допълни Лавров.

„Ако бъдем атакувани, ние без съмнение ще отговорим, ако нашите законни интереси, интересите на руснаците бъдат пряко атакувани, както се слчуи през август в Южна Осетия, не виждам друга възможност, освен да отговорим в пълно съответствие с международното право. Нападението над граждани на Русия – това е нападение над Русия“, обяви Лавров.

Никога не сме отричали, че сме разположили допълнителни войски до границата с Украйна. По същия начин, по който украински войски бяха приближени до границата с Русия – те бяха преместени в източните и южните райони на страната, посочи външният министър.

Освен това учения на въоръжените сили се правят регулярно в различни региони на страната, подчерта Сергей Лавров.

По-рано днес САЩ обявиха, че ще разширят санкциите срещу Русия, ако напрежението в Украйна не бъде намалено.
В същото време стана ясно, че Вашингтон изпраща войски в Полша и прибалтийските държави за учения на НАТО.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2014 в 22:40

Споко бе Санде, Споко, не се Аби! Туй де са те баламосали, че румъните и бугарите са заедно с русите явно са те подметнали. Румъните и бугарите нямат еднакви интереси, и това е откак се е създала рОмънията. Пък през ІІ-та световна румъните изцяло са били срещу Русията, стигнали са чак до Волга и Сталинград. В началото на Операция Уран 3-та и 4-та румънски армии към 228 000 бойци са съответно северозападния и южния фланг на двете германски армии при Сталинград, а пробивът на Червената армия е точно срещу тези румънски войски, а конете на румънската конница прети това са били храна на 6-та армия на Паулус. Румъните през ВОВ са окупирали и върнали и Северна Буковина (сега в Украйна), Гагауз Ери (Молдова), Транснистрия. А после що е станало е друга тема, по която румънския президент Бъсеску сега скача срещу Русията

23.04 2014 в 22:07

...ама как споко, как... ей на разправям се с едни рушняци... а те разправят, че бОлгарите и румыните слугуваме на Запада, пък аз им казвам, че не е така и че на Кремъл си слугуваме както и преди и т.н... та ако имаш време, драсни им некой ред, да разсееш заблудата... айде, молим ти се

... :)

23.04 2014 в 21:18

Why dont you read
http://glasove.com/blitz/35881-obyrkan-sym-nqkoj-moje-li-da-mi-pomogne

23.04 2014 в 19:55

СПОКО бе Санде,
ето имаш подкрепа, Румънският Президент Траяне Бъсеску е на твоя акъл - "Руската федерация генерира конфликти и нестабилност в региона". Това заяви румънският президент Траян Бъсеску по повод случващото се в Източна Украйна.
Затуй СПОКО - читирай Бъсеску и всичко ке се наредува, давай....

23.04 2014 в 17:38

Бившият чешки президент Вацлав Клаус “Западът и САЩ провокираха неразрешим конфликт в Украйна. Не Русия и не Путин са причината за Майдана.

Россия требует вывести украинскую армию с юго-востока Украины.

российские дипломаты считают, что проводя антитеррористическую операцию, украинские власти нарушают права неизвестных вооруженных боевиков, захвативших административные здания в нескольких городах Донецкой области.

Также, по его словам, вызывает серьезное беспокойство тот факт, что в нарушение конвенции о запрещении применения, накопления запасов, применения производства и передачи противопехотных мин и об их уничтожении, российская сторона продолжает практику минирования территории Украины противопехотными и противотанковыми минами вдоль линии пребывания оккупационных войск и при этом пытается скрыть свои действия от международного сообщества.

... браво! съвсем в духа на 21 век, нали бе, АФ...

... хахахахахахаха

23.04 2014 в 17:27

Четвъртия хилядолетен Райх си намери майстора.