Лавров: Всеки опит за изолация на Русия e обречен на провал

OFFNews 21 април 2014 в 13:50 15807 24

Сергей Лавров

Снимка Комсомольская правда

Опитите да се изолира Руската федерация са абсолютно безперспективни, тъй като не е възможно да се изолира Русия от света. Ние сме голяма, самостоятелна, знаеща какво иска държава и повечето страни в света не искат да ни изолират и няма да се присъединят към тези опити.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров според когото действията на властите в Киев срещу сепатаристите в Източна Украйна грубо нарушават договореностите от Женева.

"Най-важното сега е да не се допуска никакво насилие. Това първата точка от спогодбата в Женева и първото изискване към всички враждуващи страни в Украйна. То обаче не само, че не се изпълнява, ами се предприемат стъпки, предимно от страна на властимащите в Киев, които грубо нарушават женевските договорености", поясни той.

Лавров разкритикува украинските власти, че не успяват да изгонят незаконните демонстранти от площадите в столицата, а инцидентът в град Славянск окачестви като "престъпление", което показва нежеланието на киевските власти да упражнят контрол над екстремистите: "Всичко показва, че киевските власти не могат, а може би и не искат да контролират екстремистите, които продължават да поръчват музиката", допълни Лавров.

Междувременно той призова Украйна да се присъедини към масата на преговорите. 

„В резултат на престрелка в Славянск загинаха 6 души. Това не е изход. Възмутен съм. Защо така се убиват хора? Моля украинските власти да седнат на масата за преговори”, заяви той чрез социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!