Quantcast

Байдън: Русия рискува да попадне в още по-голяма изолация

OFFNews Последна промяна на 22 април 2014 в 16:00 9159 7

Джо Байдън

Време е Русия да спре да говори и да започне да действа за намаляване на напрежението в Украйна. Това обяви вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън след разговор с украинския премиер Арсений Яценюк.

Нито една страна няма право да заплашва съседа си със струпване на войски до границата. Призоваваме Русия да изтегли войските си от границата с Украйна. Призоваваме Русия да спре да поддържа мъже, които се крият зад маски, създавайки напрежение в Източна Украйна. Продължаването на провокациите ще доведе до още по-голяма изолация за Русия. Чухме много приказки от Русия, но сега е времето да спре да говори и да започне да действа. Искаме да видим конкретни стъпки. Няма да позволим този безкраен процес, посочи Байдън.

Никога няма да признаем руската окупация на Крим. Светът също няма да я признае. Нито една страна няма право да заграбва земя на друга дуржава. Украйна трябва да остане единна нация, допълни Байдън.

Пътят пред Украйна е труден, но вие няма да вървите сами по този път. Ние ще вървим с вас. Ние работим за подкрепа на всички украинци в търсене на по-добро бъдеще, подчерта Джо Байдън.

САЩ са готови да предоставят на Украйна военна помощ в размер на 20 млн. долара. Освен това ще бъдат отпуснати и 50 млн. долара за прокарване на политически и икономически реформи, допълни американският вицепрезидент.

Русия не трябва да се държи като бандит и трябва да изтегли спецчастите и войските си от източната част на страната, заяви украинският премиер Арсений Яценюк.

Президентските избори трябва да се проведат в края на май, както е запланувано. Украйна се нуждае от легитимно избран президент и това е сценарий, който Русия не иска, каза Яценюк.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.04 2014 в 20:17

zmi4ee говорим за 21 в., не за 17-19 в. ;)!! Осъзнай се.

23.04 2014 в 10:30

Противоборството между западният свят и русия е борба на ценностни системи.тук и сега.тези препратки към"защо биете негрите"? е израз на жалко безсилие на рубладжиите .вярно е ,че светът търси своя нов модел и не го намира все още.но "ушанките",които заляха в кръв и забавиха развитието на половината свят ,да се опитват да слагат прът в демократичното развитие,само защото ги боли спомена за резгромената им имперска амбиция е долнопробен реваншизъм ,който няма аргументи.търпението към рисия ще трае ,докато е енергиен донор,след което Китай и Полша ще я схрускат с помощтта на другите големи световни фактори.

22.04 2014 в 20:41

Стефан Димитров , браво титан .... питай мексиканците .... може и индианците .... оп то не са останали много ще трябва да ходиш до някой резерват ....

22.04 2014 в 20:15

Можете ли да ми кажете, кога САЩ е заграбвала земя на друга държава ? Никога. Едно е да се бориш за влияние и близки взаимоотношения с различни държави, за икономически връзки. Всички държави искат да имат влияние в други държави и да имат икономически връзки. Съвсем друго е да заграбваш територии! Последното трябва да е недопустимо в 21 в.

22.04 2014 в 19:11

Мдааа, пак Русията виновна на Байдън и САщ! Че САЩ поАрчили 5 милиарда долара да “демократизират” Украйната. Много ще да са, но какво ли са “демократизирали” ИЧ не е ясно! Може майдановци да са ги Окрали, знае ли някой. Пък германката Меркел онзи ден тури чертата “Айде стига вече санкции, стига вече спиране на газта и други подобни. Да се събираме, да решаваме какво правим с Украйна и да продължаваме..., имаме работа....” От ясно, по-ясно – становище на Европа. Но еврейката Виктория Нюланд хич не е съгласна, направо отсича злобно “Fuck the EU!”. за благозвучие се превежда “Майната й на Европата”, карай...
САЩ и Майдана насрочили на 25 май избори за президент на “демократизирана” Украйна. Пък на 3 юни в Сирия насрочиха избори за президент. Да де, ама САЩ НЕ са съгласни в Сирия да има избори, било недемократско в Сирия но пък много искат някак да ПРИТИКАТ избори в Украйна. То пък Русия не е съгласна за избори в Украйна – не били демократски ... таз дума демократски всякой я пише по своему...
Та тъй .... този път еврейката Нюланд изостава малко с матрЯла... така е в световната политика, днес едните, утре – другите...

22.04 2014 в 18:10

Нито една страна няма право да заграбва земя на друга държава. Това само на САЩ е позволено.

22.04 2014 в 16:51

"Нито една страна няма право да заграбва земя на друга дуржава."

Шегаджия :D