Русия обмисля да блокира Twitter

OFFNews 16 май 2014 в 12:58 4308 8

Русия обмисля да блокира Twitter

Русия обмисля да блокира Twitter. Това съобщи прессекретаря на Федералната служба по надзор на информационните технологии и масовите комуникации (Роскомнадзор) Вадим Ампелонский, цитиран от ИТАР-ТАСС.

От Twitter категорично отказват да изпълняват изискванията на Роскомадзор и на Генералната прокуратура относно премахването на екстремистко съдържание, посочи Ампелонский.

Последното искане на руските надзорни органи беше изпълнено в края на февруари. Тогава беше изтрит акаунт на руски език, разпространяващ информация за Сирия, в която се съдържат снимки на трупове и екзекуции. Всички останали наши искания не се изпълняват, подчерта Ампелонский.

Основните нарушения на Twitter са свързани със защита на личните данни и на разпространението на забранена информация, смятат в Съвета на федерацията, където проблемът също е обсъждан нееднократно.

Можем да блокираме Twitter и Facebook още утре, категоричен е зам.-директорът на Роскомнадзор Максим Ксензов.

Отказвайки да изпълняват нашите искания, те нарочно създават условия, при които блокирането на Twitter на територията на Русия става на практика неизбежно, каза Ксензов.

По думите му исканията на Русия са свързани с подправени акаунти и клевета.

Не виждаме в блокирането на социалните мрежи никакви големи рискове. Ако в някакъв момент преценим, че последствията от блокирането им са по-малки от вредата, която ръководството на компанията нанася на руското общество, ще направим това, което ни задължава законът, посочи Ксензов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!