Кремъл наема блогъри за борба срещу опозицията

Вероника Шербанова 30 юли 2013 в 16:26 4110 12

Кремъл
Кремъл

Кремъл възнамерява да наеме известни блогъри, за да се бори с нарастващото влияние на опозицията в социалните мрежи, пише в. „Известия“.

Блогърите ще публикуват на страниците си информация, подавана от правителството, но и ще правят разследвания. Най-вероятно за същата работа ще бъдат привлечени и различни младежки организации.

На руското правителство идеята хрумнала след редица проучвания на потребността от политическа и икономическа информация сред потребителите на Facebook и Twitter. По този начин информацията достига по-бързо до аудиторията, като в същото време съществува и възможност за бърза обратна връзка, за проследяване на съдържанието на коментарите, но и промена на хода на дискусиите, пише изданието.

Ходът на дискусията трябва да се променя, щом става въпрос за образованието, медицината, корупцията и други важни проблеми за страната. Това не означава, че ще подаваме информацията така, както ни е изгодно, но не трябва да допускаме деструктивно развитите на дискусията, обяснява служител от администрацията на президента Владимир Путин.

По думите му такава практика има в много страни по света, сред които и САЩ. Много често фактите, подавани от блогърите формират много по-успешно общественото мнение, отколкото това става от страна на властта, допълва служителят.

От администрацията на Путин осъзнаха, че са изгубили лидерството в интернет, затова сега искат да създадат армия от блогъри по примера на опозиционера Алексей Навални и неговите съратници, които разкриват корупционни сделки, коментира анализаторът Станислав Белковский.

Блогърите изиграха голяма роля и по време на големите протести в Русия по време на последните избори за президент.

В същото време известни руски блогъри обявиха в понеделник, че са хванали в лъжа президента Владимир Путин. В петък от Кремъл разпространиха пространна информация за това, че Путин е уловил в Сибир 21-килограмова щука. Новината беше подплатена и от богат снимков материал.

Изчисленията на блогърите показаха обаче, че щуката може да е тежала най-много 10-11 кг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!