Русия обеща, че няма да напада Украйна

OFFNews 10 януари 2022 в 22:47 5800 3

Снимка Getty Images

"Обяснихме на колегите, че нямаме и не може да имаме никакви планове, никакви намерения за нападение на Украйна, а всички мероприятия по бойна подготовка на войските нашите сили са осъществявали в пределите на нашата национална територия. Няма основания за опасения от какъвто и да е сценарий за ескалация на напрежението в тази връзка."

Това заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков след преговорите на САЩ и Русия в Женева, които продължиха над седем часа.

След края на разговорите ръководителите на двете делегации - Уенди Шърман и Сергей Рябков, дадоха изявления за медиите.

Рябков каза, че разговорът със САЩ относно гарантиране на сигурността е бил сложен, дълъг, много професионален, задълбочен, конкретен и без опити да се заобикалят острите ъгли. Той допълни, че ситуацията с двустранните преговори не е безнадеждна.

От своя страна ръководителката на американската делегация на преговорите Уенди Шърман заяви, че САЩ са повторили пред Русия предупрежденията си в случай на инвазия в Украйна.

Вашингтон е предупредил Москва, че политиката на отворените врати на НАТО трябва да продължи въпреки руските искания, заяви Шърман.

Вашингтон няма намерение да преговаря по украинския въпрос, без да асоциира към тези разговори Киев, нито да обсъжда детайлно въпроса за архитектурата на сигурността в Европа без ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

11.01 2022 в 07:52

Путин дигна мизата с няколко маневри на войски, и сега благородно прави обратно отстъпки. Селски пазар, всеки го прави.

Парите му/им са в Лондон и САЩ по борси и недвижимо имущество, така че няма страшно, само се репчи да държи вътрешните си проблеми омотани в някаква дейност.

Със страх и ботуш така се управлява индивида подпийващ руски. тъжно ми е за руските хора под олигарха.

-1580

1

Bace7

11.01 2022 в 05:15

Нито Русия, нито ФАЩ и пуделяците й са обещали нещо, още повече документирано. Цялата история започна от това, че се видя безумството на "зеления преход" и гарантирано високата цена на базовите природни ресурси. Другаре либерасти и пр. миндиляци, нефт, газ, метали - всичко идва от Рассия...дървата тоже....преклонете кухи лейки, и цункайте двуглавия на Путин!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков