Reuters, NBC и CNN прогнозират победа за Хилари Клинтън

OFFNews 08 ноември 2016 в 11:58 3413 19

Часове преди началото на изборите в САЩ кандидатът на Демократическата партия има 90% шанс да стане новия държавен глава на страната, сочи проучване на Reuters/Ipsos от понеделник.

Според допитването от понеделник бившата първа дама печели подкрепата на 45% от гласоподавателите срещу 42% за републиканеца Доналд Тръмп. Изводът е анкетата е, че Клинтън ще премине границата от 270 гласа и ще получи 303 гласа от електоралната колегия срещу 235 за Тръмп. 

Шансовете на Тръмп според Ройтерс се запазват, ако той запише триумф в голяма част от трудните за определяне щати Флорида, Мичаган, Северна Каролина и Охайо, както и в Пенсилвания, където по последни данни везната е наклонена към Клинтън. За да стъпи в Белия дом, републиканецът трябва да разчита на три фактора: по-висока избирателна активност сред белите поддръжници на партията, отколкото на последните избори през 2012 г., спад на афроамериканските гласоподаватели и по-ниска активност от прогнозираната при латиноамериканците, прогнозират Ройтерс. 

Превес на Хилари Клинтън показва и прогнозата на NBC. Според медията бившият държавен секретар се радва на подкрепата на 47% от потенциалните гласоподаватели срещу 41% за Тръмп. Кандидатът на Либератарианската партия Гари Джонсън е трети с 6%, а Джил Стейн от Зелената партия записва 3% в своя актив. 

Според NBC Клинтън минава границата от 270 глава в електоралната колегия, записвайки 274, а Тръмп пада с 10 надолу спрямо данните от миналата седмица, достигайки до 170 гласа. Остават и 94 електорални гласа от шест щата, за които не е ясно в коя посоча ще натежат: Флорида, Джорджия, Северна Каролина, Ню Хампшир,  Аризона и Охайо.

CNN от своя страна поставя Клинтън под долната граница за влизане в Белия дом засега като й предвижда 268 гласа от сигурните и клонящите към демократите щати. За Доналд Тръмп числото е 204, отново вземайки предвид всички гласове от почти сигурните и клонящи към него части на САЩ. Така остават общо 66 гласа за разпределяне от Аризона, Флорида, Ню Хампшир, Северна Каролина и втори избирателен окръг в Небраска. 

От CNN отбелязват, че за победа Тръмп се нуждае от всички несигурни щати, докато за опонентката му стига и един от тях. Последните резултати обаче показват, че шансовете на републиканеца се увеличават. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

18

El Commandante

08.11 2016 в 14:24

Няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО значение, и в двата случая умират хора, едните щото имат неправилни идеи, другите също а на тва отгоре и неправилен цвят на кожата.

Брутално елементарни изказвания, жалко че не можеш да се погледнеш отстрани...

77927

15

El Commandante

08.11 2016 в 13:50

"Сравнение- индианците не са едни отъ the WASPs, нито са ирландци, нито нищо. "

Сега, замени индианците с иракчаните, либийците, сирийците, СЪРБИТЕ......гнусно е нали?

77927

12

El Commandante

08.11 2016 в 13:35

Кой говори за трепане на собствения си народ....АБЕ ЕЙ, Америка е държава ПОСТРОЕНА върху труповете местните жители бе, в резултат на най-мащабния геноцид в историята!!!

Седнала да ми говори за Сталин шматката, бахти наглостта, бахти безочието, честно...

77927

10

El Commandante

08.11 2016 в 13:18

Не е за съветския диктатор Садам.

Вътрешна и външна агресия.ахахахахахахахахаххаха, божкееееее.......
 
X

Да помогнем на украинските деца!