Путин имитира прегръдките на турската делегация в Самарканд

OFFNews 19 септември 2022 в 19:50 17588 2

Владимир Путин

Снимка Twitter / Nika Melkozerova

Владимр Путин

Руският президент Владимир Путин изпадна в неловка ситуация, след като камери го уловиха да имитира прес секретаря на турския президент Реджеп Таип Ердоган Ибрахим Калън с характерните за турските мюсюлмани прегръдки за приветствия.

Руският автократ пристигна в Узбекистан за участие в срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество и за втори път тази година му се наложи да чака за разговор събеседника си Ердоган. Видео кадри показаха Путин строен сам до знамената на Турция и Русия да прави странни движения и да предава някакви сигнали на събеседник или събеседници извън камерата и да пита между две шепи „What is that“ (какво е това) като имитира начина, по който се прегръщат с други участници членове на турската делегация.

Според турския етикет напълно непознати мъже се приветстват един друг с ръкостискане, но ако вече се познават или искат да подчертаят близки отношения, тогава правят прегръдка, при която докосват взаимно скулите си. Това е причината, наред с чакането на Ердоган, за превъзбудеността на руския президент и неадекватните му действия, накарали потребители в социалните мрежи да попитат: Няма ли лекар?

По-късно стана ясно, че човекът, когото Путин е имитирал, е точно Ибрахим Калън, който е приветствал един от участниците в мероприятието с дружеска прегръдка. В социалните мрежи потребители от Турция оцениха жестовете на руския президент като подигравка с традициите и обичаите в страната им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

2

dolivo

19.09 2022 в 22:44

репетира човека, какво сега

малко нисичък инак, да не ги прегърне неловко

отчаянието прозира

12073

1

IvanofRumen

19.09 2022 в 20:11

Скоро всички ще разберат с кого си имат работа. Откаченият гном е за усмирителна риза.