Противници на гей браковете протестираха днес в Париж

OFFNews 02 февруари 2014 в 19:43 2628 3

Десетки хиляди противници на гей-браковете, на асистираното възпроизводство при женски двойки и на “теорията за половете” демонстрираха днес в Париж, разкривайки колко силен е консерватизмът във френското общество.

Демонстрации имаше и в други градове, като особено многолюдна беше тази в Лион. Въпреки че след легализацията на гей-браковете социалистическото правителство на Оланд не предвижда да разреши нито асистираното възпроизводство при женски двойки, нито легализирането на сурогатното майчинство, част от френското общество държи да защити традиционното разбиране за семейство от посегателствата на това, което протестиращите определят като “фамилиофобия”, посочва Франс прес.

Повод за демонстрацията е включително обществената полемика през тази седмица по повод експериментална училищна програма, която цели да възпитава равенство сред момичетата и момчетата. Крайнодесни организации твърдят, че тази програма “пренастройства” съзнанието на децата, подбужда ги да отхвърлят сексуалната си идентичност и дори насърчава хомосексуализма. В знак на протест много родители не пуснаха тази седмица децата си на училище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!