Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Проруски активисти нахлуха с бухалка в редакция в Донецк

OFFNews 25 април 2014 в 18:29 3561 3

Част от изявлението на маскираните мъже, нахлули в медийната редакция в Донецк

Неизвестни лица с маски и бейзболна бухалка нахлуха днес в редакцията на украинския сайт 62.ua в гр. Донецк, предадоха украинските медии.

При „посещението“ групата от осем мъже, представили се като поддръжници на Донецката народна република, поискала да й бъде публикуван призив за набиране на медикаменти, всякакъв вид хуманитарна помощ, средства за самозащита. В изявлението те се обръщат към жителите на областта за финансова помощ.

В изявлението си те в ултимативна форма настояли също да не бъдат наричани „сепаратисти“, а „представители на Донецката народна република“, съобщава самият сайт. Те също "разпореждат" каква трябва да бъде политиката на всички средства за масова информация на територията на републиката по отношение на представителите й.

Маскираните мъже търсели главния редактор, който заедно с част от журналистите успял да напусне редакцията. Впоследствие била извикана и полиция. На място в редакцията дошъл и представителят на прес-центъра на т.нар. Донецка народна република Алексей Фролов, който окачествил случката като провокация. „Смятам, че това е груба и грозна провокация. Донецката република няма никакво отношение към тези писания“, казал той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews