Президентът на САЩ Барак Обама: Здравей, Фейсбук!

OFFNews 10 ноември 2015 в 07:15 3409 3

Обама във Фейсбук

Снимка OFFNews

Страницата на американския президент, както изглеждаше тази сутрин.

От снощи президентът на САЩ има своя страница във Фейсбук, а първата политическа новина, която съобщава в нея е, че лично ще отиде на срещата на ООН по въпросите на климата. Световната конференция предстои в края на месеца в Париж.

Представянето му е кратко: Татко, съпруг и 44-ти президент на Съединените щати.

За първите 12 часа на страницата президентът беше събрал 521 990 харесвания.

Сред първите, които го поздравяват с „Добре дошъл!” е „бащата” на най-голямата социална мрежа и шеф на компанията, която я поддържа – Марк Зъкърбърг: „Аз съм развълнуван, че вие се присъединихте към нашата общност”.

„Здравей, Фейсбук! Аз най-после се сдобих с моя собствена страница – пише Обама. – Надявам се да мислите за нея, като за място, където ще можем да имаме реални разговори за най-важните проблеми, пред които страната ни е изправена – място, където ще можете пряко да ме чуете и да споделите своите собствени мисли и разкази. (Можете да очаквате също някои просто забавни неща.)"

„Започвам с това, че ви каня да се разходите с мен в двора ми, нещо което аз се опитвам да правя в края на деня, преди да вляза да вечерям” – продължава президентът и действително това е сюжетът на първото прикачено от него видео, 2 минути и 15 секунди.

„Това е моят двор от 7 години и също е национален парк - казва Обама в началото на разходката около Белия дом – Има много същества тук, има лисица някъде, защото съм я виждал да се върти около Овалния кабинет. Има ястреб, който някои деца са нарекли Линкълн и който лети наоколо, има катерици. Аз просто гледам дърветата, наслаждавам се на въздуха и много мисля за това как искам да осигуря красотата на този национален парк, но и на всички национални паркове в страната, и на планетата да бъде налице за Малиа, Саша, за техните деца, техните внуци, за идните поколения...”

Така разходката, с която Обама се представя, е и фон за политическо послание – първото, което вписва в новата си страница:

„Запазването на тази хубава планета означава да направим сериозни стъпки, за да справим с климатичните промени веднъж завинаги. Сега ние напреднахме много в съкращаването на въглеродното замърсяване тук, в страната, и ние водим света към това също да предприеме действия. Но трябва да направим повече След няколко седмици аз заминавам за Париж, за да се срещна със световните лидери за глобално споразумение, с което да посрещнем това предизвикателство.”

„Аз се надявам – продължава президентът на САЩ, че вие ще се присъедините към мен говорейки за климатичните промени и обучавайки вашите приятели защо този проблем е толкова важен. По време, когато почти трима от всеки четирима възрастни в интернет използват Фейсбук, това изглежда страхотно място за целта.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!