Полицията разкри подробности за трите робини от Лондон (обновена)

Владимир Йончев 23 ноември 2013 в 16:56 5476 7

Лондонската полиция освободи жени от 30-годишно робство
Лондонската полиция освободи жени от 30-годишно робство

 

Лондонската полиция разкри подробности около трите жени, които в края на октомври са били освободени след 30-годишен плен в къща в южен квартал на британската столица.

 "Поробителите" - мъж и жена на 67 години - са се заселили на Острова през 60-те, идвайки от Индия и Танзания. Двойката е държала насилствено в продължение на три десетилетия в плен 69-годишна малайзийка, 57-годишна ирландка и 30-годишна британка.

Двете по-възрастни жени срещнали мъжа в "група, споделяща еднаква политическа идеология", съобщи полицията. По-късно всички се настаняват на общ адрес, но засега не е ясно кога и защо съжителството се е превърнало в пленничество.

Най-младата жена нямала никакви документи освен акт за раждане.

В момента за трите освободени жертви се грижат специалисти от неправителствена организация. За съдбата на трите жени се разбра, след като ирландката се осмелила да позвъни на фондацията "Черити фрийдъм", работеща срещу трафика на хора.

Според специалистите жените са изключително уязвими и с крехка психика заради емоционално и физическо насилие, упражнявано върху тях. Големият страх на жертвите в момента е да не би медийният шум да помогне на насилниците им да ги открият, споделя служител на фондацията. Усилията на екипа в момента са съсредоточени в това да помогнат на жените да преодолеят травматичното си състояние и да бъдат социализирани без да бъдат разпознати. Затова имената им не се съобщават.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!