Спасиха 3 жени след 30-годишен плен в къща в Лондон

OFFNews 22 ноември 2013 в 08:26 6230 0

Лондонската полиция е задържала  женена двойка за това, че са държали в робство 30 години три жени.
Лондонската полиция е задържала женена двойка за това, че са държали в робство 30 години три жени.

Три жени бяха спасени след 30-годишен плен в къща в южен Лондон след телефонен сигнал на една от жертвите до благотворителна организация.

Жените са прекарали три десетилетия при "ужасяващи условия на живот", съобщават английските медии.

Новината разтърси Острова и жителите на Лондон, защото десетилетната трагедия на пленничките се е случвала под носа на населението в хубав квартал на английската столица - Ламбет - без никой да подозира за това.

Жертвите са 69-годишна малайзийка, 57-ирландка и 30-годишна британка.

Те са били освободени на 25 октомври, но за случая се разбра едва сега. Жените са разказали, че са държани като робини в продължение на 30 години и са живели в ужасяващи условия.

Във връзка с престъплението са арестувани мъж и жена, и двамата на 67 години, вероятно женена двойка, съобщава Би Би Си.

Според полицията трите жени са с дълбоки психически травми. Спасителното обаждане е дошло от 57-годишната ирландка, която тайно успяла да телефонира. Тя провела серия от разговори с организацията, като първият бил на 18 октомври. След това трите жени напуснали къщата, когато "господарите" не били в дома.

Все още разследващите знаят малко подробности за съдбата на жените. Засега няма данни дали те са били свързани преди пленничеството. Най-младата е прекарала целия си живот в лондонската къща, но засега не е ясно дали е била родена там.

Арестуваните мъж и жена не са британци и до момента няма данни те да имат кръвна връзка с жертвите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!