Почина легендата на рокендрола Чък Бери

OFFNews 19 март 2017 в 08:14 8736 3

Снимка Reuters

Легендата на рокендрола Чък Бери почина на 90-годишна възраст.

Бери е намерен безжизнен в дома си в Мисури.

Кариерата на Чък Бери продължи седем десетилетия.

Сред най-известните му хитове са Johnny B. Goode, Roll Over Beethoven и Sweet Little Sixteen. Той ще бъде запомнен и с характерната си "патешка" походка на сцената. 

През 1959 г. Чък Бери е арестуван по обвинение, че е прекарал през щатска граница непълнолетно момиче с неморална цел. Става дума за дума за 14-годишната сервитьорка Джанис Ескаланте, която трябвало да работи в нощния клуб на Чък Бери. Ескаланте също е арестувана и е обвинена в проституция.

Чък Бери е осъден на пет години затвор, но след обжалване присъдата като расистки мотивирана, делото е обявено за опорочено. В новия процес музикантът обаче отново е осъден на затвор, където прекарва година и половина.

През тази година година Чък Бери трябваше да пусне и  нов албум, наречен просто „Чък“ – първият му от 1979 г. насам.

През 1984 г. той получи награда "Грами" за цялостно творчество и бе сред първите, приети в Залата на славата на рокендрола през 1986 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

3

МБ

19.03 2017 в 13:08

За него наистина може да се каже че е легенда на рокендрола, краля на рокендрола. Има и други от онова време – Литъл Ричард, Джери Ли Луис, Карл Пъркинс, Елвис Пресли, но (за мене) Той е над всички тях. Освен посочените три негови парчета, също така големи са: Maybellene, Rock and Roll Music, Reelin'and Rockin', Nadine, No Particular Place To Go, Carol.

Почивай в мир Чък Бери!

/Как ли пък най-много място отделихте за ареста му отпреди 60 години. Жълто, много жълто…/
 
X

Подкастът на OFFNews