Непубликувано изследване на ВЦИОМ: Половината руснаци вече не искат война, а преговори

Ще има мир - по нашите условия, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев

OFFNews 19 юли 2022 в 13:03 3013 2

руснаци
Броят на руснаците, които не искат война, се увеличава.

Мнението на руснаците за това дали да се продължат военните действия в Украйна или да се проведат мирни преговори се е разделило поравно, като предимно младите хора са в полза на преговорите, съобщава изданието The Bell, цитирано от телеканал Дождь.

Изненадващите данни са от непубликувано проучване на Всеруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ).

Те са от юни, а The Bell разполага с изследването.

Респондентите са били попитани кое е по-важно за Русия в момента - да продължи военните действия в Украйна или да преговаря за мир. Мненията се разделят поравно - 44% от анкетираните са гласували в полза на двата варианта, а останалите 12% са се затруднили да отговорят на въпроса.

Мирните преговори са предпочитани най-вече от младите хора: 79% от респондентите в групата 18-24 години и 56% от респондентите в групата 25-34 години са гласували в подкрепа на този отговор.

Според The Bell проучването, озаглавено "Специалната военна операция: Проблемни зони", е проведено по телефона сред извадка от 1600 респонденти. Източник, близък до Кремъл, е заявил пред изданието, че резултатите от проучването са били обсъдени на среща в президентската администрация в края на юни.

Първото проучване на одобрението за "специалната военна операция" бе проведено от ВЦИОМ на 25 февруари - деня след нахлуването на руските войски в Украйна. Тогава 64% от анкетираните руснаци обявиха, че подкрепят войната.

От ВЦИОМ са заявили пред The Bell, че не коментират непубликувани проучвания.

Междувременно бившият руски президент и премиер Дмитрий Медведев заяви, че Москва ще победи в Украйна и ще определя условията за бъдещо мирно споразумение с Киев, предаде Ройтерс.

"Русия ще постигне всичките си цели. Ще има мир - по нашите условия", заяви в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Бившият лидер, който някога беше смятан на Запад за възможен партньор, става все по-твърдолинеен и откровен в критиките си към Запада, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, отбелязва агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

2

Mateevk

19.07 2022 в 14:25

Значи не мир, а капитулация се има предвид. А какви са им целите, освен да леят кръв, вече никой не знае. Като хищници, които вече са надушили миризмата на кръв и са усетили вкуса й. Такива просто се убиват, няма друг изход.

-529

1

6екеr4о

19.07 2022 в 14:12

Глупавият кремълски запъртък па са изплющя...
 
X

Да помогнем на украинските деца!