Масовият убиец от САЩ е син на режисьор на "Игрите на глада"

OFFNews 25 май 2014 в 10:31 10128 2

Елиът Роджър

Елиът Роджър от Санта Барбара, САЩ, който вчера уби 7 души в университетското градче Исла Виска, е син Питър Роджър, асистент режисьор на касовия филм „Игрите на глада", пише "Дейли мейл".

Семейството му алармирало полицията седмица преди трагичния инцидент, тъй като Елиът гледал прекалено много клипове за убийства и ги публикувал в социалните мрежи. Близките се опасявали, че той е способен да извърши престъпление.

Роджър-младши е притежавал три законно закупени пистолета и 410 куршума за тях.

Властите са открили видеоклипове в Youtube, на които млад мъж, за който се смята, че е Роджър, обявява намерението си да "избие всички руси ку*ки". Той бил гневен заради факта, че жените не са привлечени от него, няма приятелка и все още е девствен на 22.

Адвокат на семейство Роджър съобщи, че родителите били притеснени, че Елиът гледал видеоклипове за самоубийства и убийства, и затова се обърнали към полицията. Властите разговаряли с него и го сметнали за "изключително учтив и мил" човек, като отчели, че освен това няма досие, свързано с огнестрелните оръжия.

На 24 май Елиът Роджър уби 7 души при при стрелба в университетското градче Исла Виска в близост до Университета на Калифорния.

След като е умъртвил жертвите си, стрелецът се прострелял в главата.

Стрелбата започнала точно преди 21:30 часа. Стрелецът гърмял от автомобила си - черно BMW.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!