Киев: Над 1000 проруски бунтовници са убити в Източна Украйна за ден

OFFNews 02 юли 2014 в 12:33 5491 31

Снимка РИА Новости

Над 1000 проруски бунтовници са убити в Източна Украйна за ден

Повече от 1000 проруски бунтовници са били убити във вторник в Източна Украйна, в първия ден след прекратяването на примирието.

Това съобщи съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Зорян Шкиряк, цитиран от УНИАН.

Украинските военни са успели да поемат контрола в няколко важни града в Донецка и Луганска области. Възстановен е и контролът над пограничния пункт „Должанский“, подчерта Шкиряк.

По думите му проруските бунтовници са готови да предадат оръжие и се опитват да договорят коридор за преминаване в Русия или гаранция за амнистия за тези, които не са извършили тежки престъпления.

Разбира се, главните боеве все още предстоят и ще бъде трудно. Антитерористичната акция ше продължи до победата, категоричен е Шкиряк.

Проруските бунточници опровергаха съобщението за загинали 1000 души в рамките на един ден, като заявиха, че това е пиар от страна на киевските власти. 

В петък миналата седмица украинският президент Петро Порошенко удължи примирието с бунтовниците в Донбас със 72 часа. Въпреки това боевете продължиха, макар и с по-малко жертви.

Във вторник обаче Порошенко обяви, че примирието е прекратено, въпреки съветите на Германия и Франция това да не се случва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!