Мъжете хомофоби се възбуждат от гей порно

Наука ОFFNews Последна промяна на 26 юни 2015 в 11:05 7003 5

Според легендарния Зигмунд Фройд хората често имат най-отрицателни нагласи към неща, които тайно жадуват, но смятат, че не трябва да имат.

"Ако Фройд е прав, тогава може би мъжете, които най-силно ненавиждат мъжката хомосексуалност, са особено силно хомосексуално привлечени от други мъже" - коментира Хейтън Фавлик (Nathan Heflick), доктор по социална психология в Университета на Южна Флорида, на страницата на Psychology today.

Това се потвърждава от изследването "Дали хомофобията е свързана с хомосексуална възбуда?" (Is homophobia associated with homosexual arousal?), публикувано в PubMed, най-авторитетното рецензирано научно издание за биология и медицина.

Авторите на проучването питат хетеросексуални мъже колко удобно или тревожно се чувстват около гей мъже. Въз основа на тези резултати разделят участниците в изследването на две групи: мъже, които са хомофобски настроени и мъже, които не са. На тези мъже след това са им показани 3-4 минутни видеа. Едното видео показвало секс между мъж и жена, друго - лесбийски секс, а трето - секс на гей двойка. За да се следи какво се случва, е било прикрепено устройство към пениса на всеки участник. Това устройство се задейства от сексуална възбуда, но не и от други видове възбуда като нервност, страх (възбудата има различно значение в психологията). Същото устройстство се използва за прогнозиране на сексуални престъпления, а "методът на пенилната плетизмография" е утвърден като ефективен от над 130 изследвания.

Когато наблюдавали лесбийски и хетеро секс, както хомофобски, така и нехомофобски настроените мъже показвали повишена обиколка на пениса. При гей порното обаче, само хомофобите са показали засилена възбуда на пениса.

Хетеросексуалните мъже с най-антигейски нагласи декларират, че не се възбуждат сексуално от гей порно, но пенисите им докладват друго.

Още новини четете на Наука ОFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.06 2015 в 13:45

Извинете, смятам се за изключителен противник на ислямизма, нацизма, комунизма, педофилията и корупцията. Значи ли това, че тайно си мечтая да съм ислямо-комунисто-фашист педофил, който взима подкупи?

27.06 2015 в 13:36

А мен най-много ме кефи садо-мазо гей порното, в което здрави момчета с боксове, вериги и метални тръби пръсват гейове от бой.

26.06 2015 в 12:13

Преди време един педеруга си позволи да направи забележка на приятелката ми. Много се възбудих, когато усетих чупещия се хрущял на носа му под юмрука ми. Педерасти, мангали, изнасилвачи, педофили и бездомни псета - живи да ги хвърлят в един екарисаж пред мен - много ще се възбудя!

26.06 2015 в 12:08

Аз се възбуждам от кинти но нямам отрицателно отношение към тях. Каква е таз дихотомия?

Възбуждам се и от умрели руснаци. Може би съм русофил-некрофил?


и Кънчо ми го дига но за съжаление не на интелектуално ниво.

26.06 2015 в 11:32

Погледнато реално към основополагащата теза

"хората често имат най-отрицателни нагласи към неща, които тайно жадуват"

Не ни остава нищо друго освен да поканим учтиво всички педероатлантически шорошо-чолци на двеседмичен "олинклузив" в Русия!
:))))))))

Ще има и специални чартъри "Колима експрес".
В тази огромна страна има място за всеки от вас!