Какво трябва да направи Тръмп, за да оттегли САЩ от Парижкото споразумение

OFFNews 02 юни 2017 в 08:47 4199 3

Американският президент Доналд Тръмп разполага с три варианта да изкара САЩ от Парижкото споразумение за климата, показва проучване на членове на Конгреса, цитирано от ДПА.

Бившият държавен глава Барак Обама присъедини страната си към споразумението, използвайки правомощията си на ръководител на изпълнителната власт, което дава свобода на следващите президенти да правят промени без одобрението на Конгреса. Тръмп може едностранно да изтегли САЩ, но съгласно условията на споразумението той не може да обяви това официално до ноември 2019 г.

Вместо това може да прекрати статута на САЩ на страна по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата. Тя обаче е одобрена от Сената през 1992 г. и за отхвърлянето й може да се наложи съдействие от страна на Конгреса.

Алтернативата е Тръмп просто да не приложи тези аспекти на споразумението, които смята за неизгодни за САЩ.

Основното възражение на президента към споразумението е, че според него то има негативен ефект върху американския бизнес. По време на предизборната си кампания Тръмп нарече глобалното затопляне "измислица", сътворена от Китай, за да се сдобие с конкурентни предимства пред САЩ.

Източник: БТА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

02.06 2017 в 10:42

Не, разбира се.
Убиваш конкуренцията с обвинения, а сам се пишеш целия в бяло в дискавъри и цнн.
Чак после си го туряш в джоба.

14355

2

neverland

02.06 2017 в 09:21

Демек, искат да си цапат по спокойно ли?
Странно, мислех, че отдавна онези, които замърсяват са си диверсифицирали бизнеса с навлизане в зеления сектор.

Какво по хубаво от това едновременно да добиваш нефт или въглища, а през други фирми да строиш соларни паркове и турбини? Предлагаш различни продукти и технологии на пазара, потребителите имат привиден избор, има привидна конкуренция, а накрая всичко отива в един жоб.

12155

1

Ivo Marinov

02.06 2017 в 09:12

Дебил!
 
X

Да помогнем на украинските деца!