Израелските военни се изтеглят от Газа, наближава краят на офанзивата и в Хан Юнис

OFFNews 20 февруари 2024 в 13:49 1678 1

Израелски войници

Снимка Израелски отбранителни сили/ Х

Израелската армия (ЦАХАЛ) изтегли последната си резервна бригада от Ивицата Газа миналата седмица, докато наближава краят и на офанзивата в южния град Хан Юнис.

През последните месеци войските на резервната парашутна бригада действаха първо в централната част на Газа, а след това в Хан Юнис, като убиха множество бойци на "Хамас", локализираха оръжия и разрушиха тунели, казват от израелските отбранителни сили.

Те изтеглиха голяма част от своите резервни сили от Ивицата Газа през последните седмици, оставяйки постоянната армия да продължи битката срещу терористичната групировка.

Военни служители казват, че ЦАХАЛ има за цел да освободи резервисти, за да помогне за възстановяването на икономиката на Израел и да им даде почивка, преди да бъдат извикани отново. Очаква се боевете в Газа да продължат през цялата година и има опасения от ескалация на север на фона на ежедневните атаки на Хизбула.

Междувременно военните действия в Хан Юнис са към своя край, въпреки че не е определена точна дата за приключване на офанзивата, според военни служители.

Батальоните на "Хамас" в района са разбити, но се очаква израелската армия да продължи да действа в района, за да постигне няколко по-малки цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

1

демотиватор

20.02 2024 в 15:59

Сиреч изтеглят НЯКОИ военни части (за ротация/почивка), а други продължават войната с/у Хамас (евент. и Хизбула), предполагаемо "през цялата година", респ. докато се унищожи докрай Хамас.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика