Хилъри Клинтън си избра Тим Кейн за вицепрезидент

OFFNews Последна промяна на 23 юли 2016 в 08:00 2259 0

Снимка БГНЕС

Фаворитката на Демократичната партия за президентския пост Хилари Клинтън избра сенатора Тимъти Кейн от щата Вирджиния за кандидат за вицепрезидент.

Това съобщи Хилъри Клинтън на страницата си в Туитър. „Радвам се да съобщя за своя партньор Тимъти Кейн, който е посветил целия си живот на борбата за другите“, написа тя.

Кейн е смятан за опитен политик с неопетнена репутация. Работил и на изборни длъжности и го възприемат като опитен управленец. Сенаторът може да помогне на бившата първа лейди, защото има тесни връзки в щата Вирджиния, където борят на колебаещите се е твърде голям, поради което се очаква много оспорвана схватка между претендентите за висшия държавен пост. В официалната биография на 58-годишния Кейн се казва, че „той е една от 20-те фигури в американската история, служили като кмет, губернатор и сенатор“. Цялата му политическа кариера е свързана с Вирджиния: бил е кмет на щатската столица Ричмънд, после вицегубернатор и губернатор на щата, а от 2013 година представлява щата в Сената. Той е и член на 4 сенатски комитета, включително по външната политика и въоръжените сили. Кейн е юрист, завършил е Харвардския университет. Съпругата му е министър на образованието на Вирджиния. Двамата имат три деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови