Бърни Сандърс официално подкрепи Хилъри Клинтън за президент

OFFNews 12 юли 2016 в 19:37 3102 4

Снимка Reuters

Бърни Сандърс официално подкрепи за президент доскорошния си съперник за номинацията на демократите Хилъри Клинтън. 

Сандърс обяви подкрепата си по време на предизборен митинг в Ню Хемпшир, където се появи заедно с Клинтън. 

"Клинтън победи в кампанията за избор на кандидат на демократите. Възнамерявам да направя всичко, което е по силите ми, за да бъде тя следващият президент на САЩ", посочи Сандърс. 

В края на юни Бърни Сандърс вече обяви, че ще подкрепи Клинтън на президентските избори. Изявлението му дойде, след като стана ясно, че Клинтън вече е събрала достатъчно преднина преди конгреса на демократите, на който ще бъде излъчен кандидата им. 

Сандърс се надява голяма част от поддръжниците му да подкрепят Хилъри Клинтън, за да спечели битката срещу единствения останал кандидат на републиканците Доналд Тръмп за Белия дом. 

Известният с острите си коментари Тръмп коментира в Twitter, че с подкрепата си за Клинтън Сандърс е станал част от нагласена и корумпирана система.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

4

Руслан

12.07 2016 в 23:23

Еех Бърни, Бърни. Застреля се в крака ти.

12117

3

Pirate Parrot

12.07 2016 в 22:04

Е жалко, че Бърни не успя да спечели достатъчно подкрепа. Хилари и големите медии много яко го прецакваха. Сега уж я притиска да има да си промени малко програмата, но ме съмнява доколко наистина това ще даде резултат.

Но честно казано по-добре ще бъде да се кандидатира като независим и чрез насъбралата си популярност да се опита да счупи двупартийния модел. Така наистина щеше да се покаже като силно принципен политик. Вместо това сега подкрепи непопулярната фигура на Клинтън само и само да не дойде Тръмп на власт.

12447

2

LDK

12.07 2016 в 20:25

Въпреки, че не подкрепям идеите му за социализъм, Бърни беше за предпочитане, заради външната политика. Но няма как да спечели срещу Хилари като показва двоен стандарт. Един път говори супер остро срещу нея, а в следващия казва, че ако той не е кандидат ще подкрепи Хилари.

Бърни стана популярен, защото хората му вярваха, а такаива двойни стандарти само му подкопаха шансовете. Аз не виждам как е възможно толкова да плюеш срещу някого и после да го предкрепиш. И аз го чета като задкулисни схеми.
 
X

Да помогнем на украинските деца!